TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Mézeskalácsok Házi mézeskalács finom szilvalekvárral
Házi mézeskalács finom szilvalekvárral
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   12.11.2019

Házi mézeskalács finom szilvalekvárral

Amikor a finom, fűszeres mézeskalács illata bejárja a konyhát és a házat, akkor boldogság önti el a lelkemet. Egyszerűen imádom ezt a finom illatot, és ilyenkor nemcsak a finom ízek, hanem a család, a szeretet is eszembe jut. A sütemény pedig tényleg nagyon finom és szeretnivaló! Lágy, puha, kellően fűszeres, minden megvan benne ahhoz, hogy az ünnepek nagy kedvence legyen. Szerző: Danka

15 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
200 g
puha vaj
200 g
kristálycukor
1 db
egész tojás
250 ml
langyos tej
400 g
finomliszt
1 csomag sütőpor
2 ev. kanál
mézeskalács fűszerkeverék
2 ev. kanál
minőségi holland kakaópor
csipet só
szilvalekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A puha vajat a cukorral habosra verjük. Beledolgozzuk a tojásokat, majd a tejet (eddig a pontog kézi robotgéppel dolgoztam), végül beleforgatjuk a sütőporral, sóval és kakaóval elkevert lisztet.
  2. A tésztát kivajazott, rétesliszttel beszórt tepsibe öntjük (32x22 cm).
  3. A lekvárt zacskóba töltjük. A végét kivágjuk, majd a tészta tetejére cikk-cakkban rávisszük a lekvárt. A mennyiséget mi határozzuk meg, és ha a lekvár túl sűrű, akkor egy kevés rummal tudunk változtatni az állagán.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept