Házi mézeskalács finom szilvalekvárral

Amikor a finom, fűszeres mézeskalács illata bejárja a konyhát és a házat, akkor boldogság önti el a lelkemet. Egyszerűen imádom ezt a finom illatot, és ilyenkor nemcsak a finom ízek, hanem a család, a szeretet is eszembe jut. A sütemény pedig tényleg nagyon finom és szeretnivaló! Lágy, puha, kellően fűszeres, minden megvan benne ahhoz, hogy az ünnepek nagy kedvence legyen. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 12.11.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Házi mézeskalács finom szilvalekvárral

Hozzávalók

200 gpuha vaj
200 gkristálycukor
1 dbegész tojás
250 mllangyos tej
400 gfinomliszt
1 csomag sütőpor
2 ev. kanálmézeskalács fűszerkeverék
2 ev. kanálminőségi holland kakaópor
csipet só
szilvalekvár

Elkészítés menete

  1. A puha vajat a cukorral habosra verjük. Beledolgozzuk a tojásokat, majd a tejet (eddig a pontog kézi robotgéppel dolgoztam), végül beleforgatjuk a sütőporral, sóval és kakaóval elkevert lisztet.
  2. A tésztát kivajazott, rétesliszttel beszórt tepsibe öntjük (32x22 cm).
  3. A lekvárt zacskóba töltjük. A végét kivágjuk, majd a tészta tetejére cikk-cakkban rávisszük a lekvárt. A mennyiséget mi határozzuk meg, és ha a lekvár túl sűrű, akkor egy kevés rummal tudunk változtatni az állagán.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.