TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Házi Mozart-golyó
Házi Mozart-golyó
Recept Házi Mozart-golyó
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   5.2.2017

Házi Mozart-golyó

A Mozart-golyó egy isteni és méltán híres osztrák édesség. Szerencsére házi változatban is elkészíthető. Ez azért időigényes feladat, viszont megéri a fáradozást. A recept sokban eltér az eredeti Mozart-golyótól, de nekünk ez a változat vált be, a család imádja, és én is szívesen készítem. Az egész alapja a mandulás-porcukros tészta, ami három ízesítést kap: pisztáciát, mandulát és kakaót. Ebből készítjük el ezeket az isteni házi Mozart-golyókat, amiket a végén étcsokival bevonunk.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

300 g
darált mandula
250 g
porcukor
1 db
tojás
100 g
darált pisztácia
2 ev. kanál
kakaó
200 g
étcsokoládé
1 db
citrom leve és héja
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy tálban a 250 g darált mandulát elkeverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a citromlevet, végül a tojást és az egészet alaposan elkeverjük.
  2. A keveréket 3 részre osztjuk. Az egyikhez hozzákeverjük a pisztáciát, a másikhoz hozzáadjuk a kakaót, végül a harmadik adaghoz a maradék 50 g mandulát.
  3. A pisztáciás alapból kis golyót formázunk, amit bevonunk a kakaós, végül a mandulás tésztával.
  4. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk és ebben mártogatjuk meg a finom golyókat. Megvárjuk, míg a csokoládé megköt és tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása