Házi Mozart-golyó

Recept Házi Mozart-golyó
KÜLDÖTT KÉPEK

A Mozart-golyó egy isteni és méltán híres osztrák édesség. Szerencsére házi változatban is elkészíthető. Ez azért időigényes feladat, viszont megéri a fáradozást. A recept sokban eltér az eredeti Mozart-golyótól, de nekünk ez a változat vált be, a család imádja, és én is szívesen készítem. Az egész alapja a mandulás-porcukros tészta, ami három ízesítést kap: pisztáciát, mandulát és kakaót. Ebből készítjük el ezeket az isteni házi Mozart-golyókat, amiket a végén étcsokival bevonunk.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

300 gdarált mandula
250 gporcukor
1 dbtojás
100 gdarált pisztácia
2 ev. kanálkakaó
200 gétcsokoládé
1 dbcitrom leve és héja

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Egy tálban a 250 g darált mandulát elkeverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a citromlevet, végül a tojást és az egészet alaposan elkeverjük.
  2. A keveréket 3 részre osztjuk. Az egyikhez hozzákeverjük a pisztáciát, a másikhoz hozzáadjuk a kakaót, végül a harmadik adaghoz a maradék 50 g mandulát.
  3. A pisztáciás alapból kis golyót formázunk, amit bevonunk a kakaós, végül a mandulás tésztával.
  4. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk és ebben mártogatjuk meg a finom golyókat. Megvárjuk, míg a csokoládé megköt és tálaljuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás