Házi multivitamin dzsúsz

Recept Házi multivitamin dzsúsz

Hozzáadta: TopPetra, 3.7.2021

Kategória: Tippek és trükkök

KÜLDÖTT KÉPEK

Nemrég végeztem kb. 10 l dzsúsz elkészítésével – narancs, alma, répa, mandarin és citrom felhasználásával. A dzsúszt főzni kell, amitől sajnos veszít az értékéből, de még mindig jobban járunk, mintha boltban vásárolnánk. Szerző: Ela

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 3.7.2021

Kategória: Tippek és trükkök

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 gsárgarépa
2 db (nagyobb)alma
2 dbcitrom
3 dbnarancs
2 dbmandarin
1 kgkristálycukor
80 gcitromsav

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A gyümölcsöket/zöldséget felkockázzuk vagy felszeleteljük. A narancsot, citromot, mandarint a héjával együtt szeleteltem, a répát felszeleteltem, az alma csutkáját eltávolítottam, meghámoztam, felkockáztam.
  2. Az előkészített zöldséget és gyümölcsöt edénybe tettem, 1,5 l vízzel felöntöttem, majd elkezdtem főzni, egészen addig, amíg a gyümölcs és répa szét nem főtt. Akár kuktát is használhatunk, így gyorsabban végzünk.
  3. A cukrot és citromsavat 9 l vízzel elkeverjük, felforraljuk.. Amikor a gyümölcs és répa szétfőtt, leturmixoljuk, majd felöntjük a cukros-citromsavas vízzel.
  4. Egyet forralunk rajta, majd amíg még forró, üvegelbe töltjük. A dzsúszt még forrón üvegbe töltjük, akár át is szárhetjük. Kb. 10 napig bírja ki, ezidő alatt el kell fogyasztani.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás