Házi narancslimonádé – 4 narancs = 9 l
Már gyerekkoromban is ezt a finom nyári házi narancslimonádét készítette anyukám, és nagyon szerettem! Elég édes, fanyar, a narancs ízét is érezni, jól lehűtve tökéletes finomság! Persze mindenki más hozzávalóra és arányokra eszküszik, így ennek tükrében a receptet is lehet kicsit módosítani. Pl. lehet hozzá több narancsot is adni, a citromsav helyett pedig egy citromot. Nekem ez a cukor mennyiség pont elég volt, ízlés szerint ez is módosítható.
KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
4 dbnarancs
1 kgkristálycukor
9 lvíz
30 gcitromsav
- A narancsot jó alaposan megmossuk, edénybe tesszük. Forró vízzel felöntjük, így a narancs megszabadul a „kesernyés” ízétől. Pár percig a forró vízben áztatjuk őket, majd a narancsokat leszűrjük és szárazra töröljük.
- Ezután a narancsot legalább két órára fagyasztóba tesszük, de akár egy éjszakán át is ott hagyhatjuk.
- A megfagyott narancsot egész egyszerűen ledaráljuk – én húsdarálót használtam, előtte a narancsot negyedekre vágtam. Nem egyszerű, de meg lehet oldani.
- A ledarált narancsot 3 l kihűlt, felforralt vízzel felöntjük és 10 percig pihentetjük.
- 10 perc pihentetés után átszűrjük, ezzel megszabadulunk a nagyobb, felesleges részektől.
- Hozzáadjuk a maradék 6 l vizet, a cukrot és a citromsavat. Jó alaposan elkeverjük, egy órát pihentetjük, lehűtjük és fogyaszthatjuk.
Forrás: Vk
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS