TopReceptek.hu Italok Szirup, limonádé, likőr Házi narancslimonádé – 4 narancs = 9 l
Házi narancslimonádé – 4 narancs = 9 l
Recept Házi narancslimonádé – 4 narancs = 9 l
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Már gyerekkoromban is ezt a finom nyári házi narancslimonádét készítette anyukám, és nagyon szerettem! Elég édes, fanyar, a narancs ízét is érezni, jól lehűtve tökéletes finomság! Persze mindenki más hozzávalóra és arányokra eszküszik, így ennek tükrében a receptet is lehet kicsit módosítani. Pl. lehet hozzá több narancsot is adni, a citromsav helyett pedig egy citromot. Nekem ez a cukor mennyiség pont elég volt, ízlés szerint ez is módosítható.

TopPetra TopPetra    ·   21.7.2019

Házi narancslimonádé – 4 narancs = 9 l

Már gyerekkoromban is ezt a finom nyári házi narancslimonádét készítette anyukám, és nagyon szerettem! Elég édes, fanyar, a narancs ízét is érezni, jól lehűtve tökéletes finomság! Persze mindenki más hozzávalóra és arányokra eszküszik, így ennek tükrében a receptet is lehet kicsit módosítani. Pl. lehet hozzá több narancsot is adni, a citromsav helyett pedig egy citromot. Nekem ez a cukor mennyiség pont elég volt, ízlés szerint ez is módosítható.

60 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

4 db
narancs
1 kg
kristálycukor
9 l
víz
30 g
citromsav
Recept elkészítése
Nyomtatás
60 perc
Elkészítés
  1. A narancsot jó alaposan megmossuk, edénybe tesszük. Forró vízzel felöntjük, így a narancs megszabadul a „kesernyés” ízétől. Pár percig a forró vízben áztatjuk őket, majd a narancsokat leszűrjük és szárazra töröljük.
  2. Ezután a narancsot legalább két órára fagyasztóba tesszük, de akár egy éjszakán át is ott hagyhatjuk.
  3. A megfagyott narancsot egész egyszerűen ledaráljuk – én húsdarálót használtam, előtte a narancsot negyedekre vágtam. Nem egyszerű, de meg lehet oldani.
  4. A ledarált narancsot 3 l kihűlt, felforralt vízzel felöntjük és 10 percig pihentetjük.
  5. 10 perc pihentetés után átszűrjük, ezzel megszabadulunk a nagyobb, felesleges részektől.
  6. Hozzáadjuk a maradék 6 l vizet, a cukrot és a citromsavat. Jó alaposan elkeverjük, egy órát pihentetjük, lehűtjük és fogyaszthatjuk.

Forrás: Vk

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása