TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Házi pástétom
Házi pástétom
Recept Házi pástétom
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   26.8.2020

Házi pástétom

Ezt a házi pástétomot minden kirándulás alkalmával magunkkal visszük. Ha grillezünk vagy főzünk, akkor tökéletes kiegészítő, sőt, akár uzsonnára, kenyérre kenve is tökéletes. Az elkészítése sajnos időigényes é kicsit „koszolós” is, mivel a puha húst és májat le kell darálni, plussz az üvegbe pakolt pástétomot dunsztolni is kell, de megéri a fáradozást! Szerző: Triniti

45 perc
Elkészítés
110 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
5 db
vöröshagyma
1,5 kg
sertés oldalas csont nélkül
1,5 kg
sertéslapocka
1 kg
csirkemáj
1 ev. kanál
1 kv. kanál
őrölt feketebors
8 gerezd
fokhagyma
2 marék
mandula
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A máj kivételéve mindent kockára vágunk, magas falú tepsibe tesszük, rátesszük a megtisztított májat, rászórjuk a mandulát, elkeverjük, és kb. 2-3 deci vizet öntünk alá.
  2. 180 fokos sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a hús meg nem puhul. Ez nekem 80 percig tartott, de ez nagyban függ a husi méretétől is.
  3. A húsos-hagymás alapot kissé kihűtjük. Én az egészet ledaráltam, de ha valaki szereti a nagyobb darabokat, akkor a mandulát elég, ha csak aprítjuk. Az így kapott pástétomot sózzuk és borsozzuk, alaposan elkeverjük.
  4. A pástétomot üvegbe töltjük, jó alaposan lefedjük. Az üvegeket nagyobb edény tesszük úgy, hogy az üvegek ne érjenek egymáshoz. Kb. az üvegek harmadáig felöntjük vízzel, majd kis fokozaton elkezdjük melegíteni. Amikor a víz felforrt, onnantól kezdve 30 percig főzzük. Az üvegeket kivesszük, fejjel lefelé fordítjuk, lefedjük és kihűtjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása