Házi pástétom

Hozzáadta: TopPetra, 26.8.2020
Kategória: Szendvicskrémek, sós krémek, Tippek és trükkök, Reggeli, Főétkezések, Pástétomok
KÜLDÖTT KÉPEK
Ezt a házi pástétomot minden kirándulás alkalmával magunkkal visszük. Ha grillezünk vagy főzünk, akkor tökéletes kiegészítő, sőt, akár uzsonnára, kenyérre kenve is tökéletes. Az elkészítése sajnos időigényes é kicsit „koszolós” is, mivel a puha húst és májat le kell darálni, plussz az üvegbe pakolt pástétomot dunsztolni is kell, de megéri a fáradozást! Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 26.8.2020
Kategória: Szendvicskrémek, sós krémek, Tippek és trükkök, Reggeli, Főétkezések, Pástétomok
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
5 dbvöröshagyma
1,5 kgsertés oldalas csont nélkül
1,5 kgsertéslapocka
1 kgcsirkemáj
1 ev. kanálsó
1 kv. kanálőrölt feketebors
8 gerezdfokhagyma
2 marékmandula
- A pástétomot üvegbe töltjük, jó alaposan lefedjük. Az üvegeket nagyobb edény tesszük úgy, hogy az üvegek ne érjenek egymáshoz. Kb. az üvegek harmadáig felöntjük vízzel, majd kis fokozaton elkezdjük melegíteni. Amikor a víz felforrt, onnantól kezdve 30 percig főzzük. Az üvegeket kivesszük, fejjel lefelé fordítjuk, lefedjük és kihűtjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Špičková domácí paštika na cesty.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Špičková domáca paštéta na cesty.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Unwiderstehliche hausgemachte Pastete für unterwegs an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS