Házi pástétom

Recept Házi pástétom
KÜLDÖTT KÉPEK

Ezt a házi pástétomot minden kirándulás alkalmával magunkkal visszük. Ha grillezünk vagy főzünk, akkor tökéletes kiegészítő, sőt, akár uzsonnára, kenyérre kenve is tökéletes. Az elkészítése sajnos időigényes é kicsit „koszolós” is, mivel a puha húst és májat le kell darálni, plussz az üvegbe pakolt pástétomot dunsztolni is kell, de megéri a fáradozást! Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

5 dbvöröshagyma
1,5 kgsertés oldalas csont nélkül
1,5 kgsertéslapocka
1 kgcsirkemáj
1 ev. kanál
1 kv. kanálőrölt feketebors
8 gerezdfokhagyma
2 marékmandula

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A máj kivételéve mindent kockára vágunk, magas falú tepsibe tesszük, rátesszük a megtisztított májat, rászórjuk a mandulát, elkeverjük, és kb. 2-3 deci vizet öntünk alá.
  2. 180 fokos sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a hús meg nem puhul. Ez nekem 80 percig tartott, de ez nagyban függ a husi méretétől is.
  3. A húsos-hagymás alapot kissé kihűtjük. Én az egészet ledaráltam, de ha valaki szereti a nagyobb darabokat, akkor a mandulát elég, ha csak aprítjuk. Az így kapott pástétomot sózzuk és borsozzuk, alaposan elkeverjük.
  4. A pástétomot üvegbe töltjük, jó alaposan lefedjük. Az üvegeket nagyobb edény tesszük úgy, hogy az üvegek ne érjenek egymáshoz. Kb. az üvegek harmadáig felöntjük vízzel, majd kis fokozaton elkezdjük melegíteni. Amikor a víz felforrt, onnantól kezdve 30 percig főzzük. Az üvegeket kivesszük, fejjel lefelé fordítjuk, lefedjük és kihűtjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás