TopReceptek.hu Péksütemények Házi péksütemény kefires tésztával
Házi péksütemény kefires tésztával
Recept Házi péksütemény kefires tésztával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.10.2022

Házi péksütemény kefires tésztával

Szeretem a kefires tésztából készül finomságokat, péksüteményeket. Nem kell rögtön bagettre gondolni, hanem akár kiflit is varázsolhatunk az alapanyagokból. Ez az egyszerű recept számos lehetőséget hordoz magában.

Alapanyagok
340 ml
kefir
1/2 evőkanál
kristálycukor
2 kávéskanál
60 g
vaj
550 g
búzafinomliszt
2 kávéskanál
szárított élesztő
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, lefedjük, egy órát kelesztjük.
  2. Egyenlő darabokra osztjuk, majd ezekből a kis darabokból formázzuk meg a péksüteményeket. Olajjal vagy vajjal kikent tepsire tesszük, további fél órát kelesztjük.
  3. Az ismételt kelesztést követően bevagdossuk, újabb 40 percig kelesztjük.
  4. A tetejét vajjal vagy felvert tojássárgával megkenjük.
  5. 180 fokos sütőben 25 percig sütjük, de a sütési idő a péksütemények méretétől is függ.
  6. Miután megsültek, olajja vékonyan megkenjük, kihűtjük. Ha nem szeretnénk ropogós kérget, akkor nedves kendőbe csavarjuk, így hűtjük ki.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása