TopReceptek.hu Péksütemények Házi péksütemény
Házi péksütemény
Recept Házi péksütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Legyen szó cipóról vagy más formáról, a házi péksütemény sokszor szerintem még jobb is, mint a bolti vagy amit a pékségben kapni. Én szeretek kísérletezni a tésztákkal és formákkal, ezért elég gyakran készítem a házi kifliket, kenyeret és cipókat is. Ezt a receptet is érdemes kipróbálni, mert a végeredmény magáért beszél. Szerző: Reny Naty A

TopPetra TopPetra    ·   15.4.2020

Házi péksütemény

Legyen szó cipóról vagy más formáról, a házi péksütemény sokszor szerintem még jobb is, mint a bolti vagy amit a pékségben kapni. Én szeretek kísérletezni a tésztákkal és formákkal, ezért elég gyakran készítem a házi kifliket, kenyeret és cipókat is. Ezt a receptet is érdemes kipróbálni, mert a végeredmény magáért beszél. Szerző: Reny Naty A

80 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
finomliszt
3 dl
langyos tej
1,3 dl
olaj
1 kocka
élesztő
12 g
1 kv. kanál
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
80 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. A tejet langyosra melegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, egy kanál lisztet, elkeverjük és megvárjuk, míg felfut – kb. 10 perc.
  2. A lisztet, sót, olajat és felfuttatott élesztőt kelesztőtálba tesszük és tésztává dolgozzuk.
  3. Nagyon kevés olajjal megkenjük, lefedjük, majd egy órát kelesztjük- ezalatt kb. duplájára kel a tészta.
  4. A tésztából kisebb adagokat szaggatunk ki, megformázzuk a cipókat vagy egyéb formákat. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. 10 percig pihentetjük, a tetejét késel óvatosan bevagdossuk, ezzel lényegében alakzatokat formázunk, a tetejét vízzel meglocsoljuk (konyhai vízpermetezőt használtam), ízlés szerint sóval és köménymaggal megszórhatjuk, majd 220 fokos sütőben negyed óra alatt készre sütjük.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása