TopReceptek.hu Péksütemények Házi péksütemény tartósítószer nélkül, kiváló megoldás a bolti helyett.
Házi péksütemény tartósítószer nélkül, kiváló megoldás a bolti helyett.
Recept Házi péksütemény tartósítószer nélkül, kiváló megoldás a bolti helyett.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Szeretem a házi kenyereket, péksütemények. Lehetőség van arra, hogy játszunk az alakkal, formával, ízekkel.

TopPetra TopPetra    ·   12.5.2023

Házi péksütemény tartósítószer nélkül, kiváló megoldás a bolti helyett.

Szeretem a házi kenyereket, péksütemények. Lehetőség van arra, hogy játszunk az alakkal, formával, ízekkel.

25 perc
Elkészítés
18 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
600 g
búzafinomliszt
340 ml
víz
35 g
sertészsír
2 és 1/2 kávéskanál
1 és 1/4 kávéskanál
kristálycukor
25 g
élesztő
ízlés szerint
mák vagy szezámmag szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
18 perc
Sütés/főzés
  1. Az élesztőt vízbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük.
  2. Amikor az élesztő felfutott, eldolgozzuk a liszttel, vajjal és sóval. A sima állagú tésztát lefedjük, egy órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyiket még további 3 adagra bontjuk. Három kis tésztaadagot henger alakúra nyújtunk, majd ezeket egymásba fonjuk. Így kapunk 4 darab nagyobb csavart kiflit.
  4. A kapott csavart kifliket kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük, sós vízzel megkenjük, mákkal vagy szezámmaggal megszórjuk, 230 fokos sütőben 18 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása