Házi piskótatallér – egyszerűen, gyorsan

Recept Házi piskótatallér – egyszerűen, gyorsan

Hozzáadta: TopPetra, 19.9.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Előételek, falatkák

KÜLDÖTT KÉPEK

Sokat vásároltam piskótatallért, de szerencsére otthoni verzió is készíthető. Ráadásul szerintem kevesebb adalékanyag van benne, mint a boltiban. Otthoni körülmények között sikerült elkészítenem a tésztát, a zselét és a csokiöntetet is. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 19.9.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Előételek, falatkák

ALAPANYAGOK

Alap:

2 dbtojás
60 gkristálycukor
60 grétesliszt
30 gvaj

Zselé:

160 mlgyümölcslé, ízlés szerint
1 ev. kanálkristálycukor
1 ev. kanálzselatinpor

Tetejére:

150 gétcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A gyümülcslevet (frissen facsart vagy akár bolti) a cukorral feltesszük főni, is lángon. Amikor a cukor már feloldódott, egy keveset kiveszünk, ebbel elkeverjük a zselatint. Amikor már a zselatin is feloldódott, hozzáadjuk a gyümölcsléhez. Elkeverjük, majd a még forró keveréket fóliával kibélelt, magas falú tepsibe öntjük. Hűtőszekrénybe tesszük, megvárjuk, míg a gyümölcszselé megköt.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a muffin sütőtepsit előkészítjük.
  3. A tojást a cukorral habbá verjük, beledolgozzuk a lisztet és az olvasztott vajat is.
  4. A tésztát a kivajazott muffin formába tesszük, nagyjából 1 evőkanál tészta minden egyes lyukba. 7-10 percig sütjük, kihűtjük.
  5. A megkötött zseléből pogácsaszaggatóval vagy kis kupakokkal kisebb korongokat szaggatunk ki, ezek kerülnek a kihűlt tésztakorongokra. A tetejét olvasztott csokoládéval meglocsoljuk. Ha a csoki megkötött, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás