Házi pita kenyér helyett
A pita felhasználása szerintem határtalan. Tölthetjük hússal, zöldséggel, akár sajtokkal, a dresszingekkel pedig tovább tudjuk növelni ezt a változatosságot. Én az otthon készített pitákat egész egyszerűen sütőben sütöttem, de a serpenyős is tökéletes, csak akkor nem egyszerre készülnek el. Szerintem egyszerűbb, mint a kenyér, és ha félbe vágjuk, akár szendvicsalapnak is használhatjuk. Szerző: Ivana
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 27.3.2020
Kategória: Péksütemények, Főétkezések, Reggeli
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
500 g finomliszt
1 csomagszárított élesztő
2 kv. kanálsó
1 ev. kanálolaj
250 mlkefir
szükség szerint víz
- A tészta hozzávalóit tálba tesszük és addig gyúrjuk, amíg sima állagú tésztát nem kapunk, ami már nem tapad az edény oldalához.
- Az elején elég csak pár csepp vizet hozzáadni és a gyúrás közben kiderül, hogy kell-e még neki.
- A tésztát lefedjük és kb. fél órát kelesztjük.
- A megkelt tésztát 10 kisebb részre vágjuk. Mindegyik tésztakupacból kezünkkel kis golyót formázunk.
- A golyókat vékony lepénykére nyújtjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük (én száraz tepsire tettem a pitákat és így sütöttem meg), 8-10 percig sütjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS