TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Házi pita
Házi pita
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   14.12.2021

Házi pita

Nemrég fedeztem fel ezt a receptet, azóta pedig rendszeresen készítem. Sok hozzávaló nem kell hozzá, a végeredmény mégis csodás. Szerző: Dolinka

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
200 ml
langyos víz
10 g
friss élesztő
1 kv. kanál
kristálycukor
2 kv. kanál
1,5 ev. kanál
olaj
300 g
finomliszt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az élesztőt tálba morzsoljuk, adunk hozzá egy kanál cukrot, langyos vizet. Villával elkeverjük. Az élesztőt a többi hozzávalóval elkeverjük.
  2. A tésztát lefedjük, 45 percig kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk, kb. 16 cm átmérőjű körre. Mindegyiket sütőpapírra tesszük, lefedjük, további 15 percig kelesztjük.
  4. 230 fokra előmelegített sütőben kb. 8 percig sütjük. Miután megsült, rögtön levágjuk az elejét, a forró levegőt kinyomjuk! A kezünkre vigyázzunk!
  5. A megsült pitát kendővel kibélelt tálba tesszük, és amíg a többi is megsül, legedjük.
  6. Amíg a piták hűlnek, megalkotjuk a tölteléknek szánt finomságokat.

Blogom: Dobroty Dulinka

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept