Házi pita

Recept Házi pita

Hozzáadta: TopPetra, 14.12.2021

Kategória: Köretek, Péksütemények, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Nemrég fedeztem fel ezt a receptet, azóta pedig rendszeresen készítem. Sok hozzávaló nem kell hozzá, a végeredmény mégis csodás. Szerző: Dolinka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 14.12.2021

Kategória: Köretek, Péksütemények, Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

200 mllangyos víz
10 gfriss élesztő
1 kv. kanálkristálycukor
2 kv. kanál
1,5 ev. kanálolaj
300 gfinomliszt

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az élesztőt tálba morzsoljuk, adunk hozzá egy kanál cukrot, langyos vizet. Villával elkeverjük. Az élesztőt a többi hozzávalóval elkeverjük.
  2. A tésztát lefedjük, 45 percig kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk, kb. 16 cm átmérőjű körre. Mindegyiket sütőpapírra tesszük, lefedjük, további 15 percig kelesztjük.
  4. 230 fokra előmelegített sütőben kb. 8 percig sütjük. Miután megsült, rögtön levágjuk az elejét, a forró levegőt kinyomjuk! A kezünkre vigyázzunk!
  5. A megsült pitát kendővel kibélelt tálba tesszük, és amíg a többi is megsül, legedjük.
  6. Amíg a piták hűlnek, megalkotjuk a tölteléknek szánt finomságokat.

Blogom: Dobroty Dulinka

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás