Házi pizza élesztő és kelesztés nélkül

Most agyon is csaphattok, de mi ezt házi pizzának nevezzük. És nagyon szeretjük! A gyerekek is odavannak értve, és ez az a kaja, amit imádnak velem együtt készíteni! Én a tésztát gyúrom össze, ők pedig a feltéteket teszik fel nagy örömmel a tésztaalapra. A tetejére természetesen jó nagy adag sajt került, és nem maradt más hátra, mint az egészet készre sütni. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 24.5.2020
Kategória: Főételek, Péksütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Házi pizza élesztő és kelesztés nélkül

Hozzávalók

250 gfinomliszt
6 ev. kanálolaj
1/2 csomagsütőpor
csipet só
150 mlvíz
Szükségünk lesz még:
kedvenc feltétünk

Elkészítés menete

  1. A vizet, olajat, csipet sót tálba tesszük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert és átszitált lisztet, majd sima állagú tésztává gyúrjuk. A tészta rugalmas és könnyű vele dolgozni.
  2. A tésztát vékonyra, tepsi nagyságúra nyújtjuk.
  3. A tésztára rátesszük a szószt és a kedvenc feltétet. Ez lehet ketchup vagy tejfölös-fokhagymás alap, sok-sok zöldség, sonka, sajt...
  4. 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.