Házi pohárdesszert tejszínhabos krémmel, babapiskótával és gyümölccsel

Recept Házi pohárdesszert tejszínhabos krémmel, babapiskótával és gyümölccsel
KÜLDÖTT KÉPEK

Igazán egyszerű desszertet készítettem minap, és ami a legjobb, hogy mindenkinek ízlése szerint került az asztalra. Ennek a pohárdesszertnek a legnagyobb előnye, hogy a lehetőségek tárháza végtelen. A piskóta és krém adott, de a gyümölcs, a formája, íze, kombinációja számos lehetőséget ad. Ráadásul a tetejére kakaót, fahéjat, vagy akár gyümölcszselét is önthetünk. Szerző: Barbora

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

250 mlhabtejszín
250 gkádas túr
1-2 csomagvaníliacukor
babapiskóta, gyümölcs, fahéj
ízlés szerint gyümölcszselé (gyümölcslé és zselatin)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A habtejszínt a vaníliacukorral együtt habbá verjük.
  2. A habtejszínt óvatosan eldolgozzuk a lágy túróval.
  3. A gyümölcsöt előkészítjük: meghámozzuk, felszeleteljük, felkockázzuk, a kisebbeket csak simán megmossuk...
  4. Elkezdjük a rétegezést: piskóta, gyümölcs, krém, piskóta, gyümölcs, krém...
  5. A tetejét fahéjjal megszórhatjuk, ha pedig kicsivel több időnk van, akkor gyümölcsléből és zselatinból készíthetünk gyümölcszselét: a zselatint beáztatjuk, majd miután megduzzadt, elkeverjük a gyümölcslével, felforraljuk, langyosra hűtjük és ráöntjük a pohárkrémre. Hűtőbe tesszük, hogy megderemedjen.

Zdroj: Máma v kuchyni

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás