TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Házi puncsos szelet akár a cukrászdából
Házi puncsos szelet akár a cukrászdából
Recept Házi puncsos szelet akár a cukrászdából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Akár télen, akár nyáron, a házi puncsos szeletet mindig nagy sikernek örvend a konyhámban. Két vékony, puha piskótaszelet között lapul meg a puncsos öntettel átitatott rózsaszín tészta, a tetejét pedig a cukormáz és csokiöntet teszi még szebbé és finomabbá. Szinte olyan, mintha a cukrászdából hoztam volna. Amikor a puncsos szelet elkészült, a szélét levágom (és persze megeszem), majd a süteményt felszeletelem. Nagyon szeretjük!

Viki78    ·   19.10.2017

Házi puncsos szelet akár a cukrászdából

Akár télen, akár nyáron, a házi puncsos szeletet mindig nagy sikernek örvend a konyhámban. Két vékony, puha piskótaszelet között lapul meg a puncsos öntettel átitatott rózsaszín tészta, a tetejét pedig a cukormáz és csokiöntet teszi még szebbé és finomabbá. Szinte olyan, mintha a cukrászdából hoztam volna. Amikor a puncsos szelet elkészült, a szélét levágom (és persze megeszem), majd a süteményt felszeletelem. Nagyon szeretjük!

Alapanyagok

2 db piskótatésztához:

6 db
tojás
180 g
porcukor
6 ev. kanál
víz
250 g
búzafinomliszt
1/2 csomag
sütőpor

Rózsaszín tészta:

8 db
tojás
240 g
kristálycukor
8 ev. kanál
víz
350 g
búzafinomliszt
1 csomag
sütőpor
piros ételfesték

Puncs:

850 ml
víz
850 g
kristálycukor
puncsaroma
Tetejére:
bolti cukormáz
csokoládé
lekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először a két piskótalapot készítjük el: a tojásokat a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vizet és a sütőporral elkevert lisztet, eldolgozzuk, majd két részre osztjuk. A tésztaadagokat egy-egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 220 fokon 10 perc alatt készre sütjük.
  2. A rózsaszín tésztát is elkészítjük: a hozzávalókat elkeverjük, majd 190 fokon 25 percig sütjük.
  3. A vizet és a cukrot elkeverjük, felforraljuk és hozzáadjuk a puncsaromát.
  4. A megsült piskótalapokat megkenjük a lekvárral. Az egyik piskótalapra rátesszük a rózsaszín tésztát, majd meglocsoljuk a puncsos öntettel – bőven. Rátesszük a másik piskótalapot, a lekváros felével lefelé. Nehezéknek tepsit teszünk rá, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
  5. A tetejét megkenjük a cukormázzal, csokiöntettel díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása