Házi puncsos szelet akár a cukrászdából

Akár télen, akár nyáron, a házi puncsos szeletet mindig nagy sikernek örvend a konyhámban. Két vékony, puha piskótaszelet között lapul meg a puncsos öntettel átitatott rózsaszín tészta, a tetejét pedig a cukormáz és csokiöntet teszi még szebbé és finomabbá. Szinte olyan, mintha a cukrászdából hoztam volna. Amikor a puncsos szelet elkészült, a szélét levágom (és persze megeszem), majd a süteményt felszeletelem. Nagyon szeretjük!

Hozzáadta:, 19.10.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony
Recept Házi puncsos szelet akár a cukrászdából

Hozzávalók

2 db piskótatésztához:
6 dbtojás
180 gporcukor
6 ev. kanálvíz
250 gbúzafinomliszt
1/2 csomagsütőpor
Rózsaszín tészta:
8 dbtojás
240 gkristálycukor
8 ev. kanálvíz
350 gbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
piros ételfesték
Puncs:
850 mlvíz
850 gkristálycukor
puncsaroma
Tetejére:
bolti cukormáz
csokoládé
lekvár

Elkészítés menete

  1. Először a két piskótalapot készítjük el: a tojásokat a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vizet és a sütőporral elkevert lisztet, eldolgozzuk, majd két részre osztjuk. A tésztaadagokat egy-egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 220 fokon 10 perc alatt készre sütjük.
  2. A rózsaszín tésztát is elkészítjük: a hozzávalókat elkeverjük, majd 190 fokon 25 percig sütjük.
  3. A vizet és a cukrot elkeverjük, felforraljuk és hozzáadjuk a puncsaromát.
  4. A megsült piskótalapokat megkenjük a lekvárral. Az egyik piskótalapra rátesszük a rózsaszín tésztát, majd meglocsoljuk a puncsos öntettel – bőven. Rátesszük a másik piskótalapot, a lekváros felével lefelé. Nehezéknek tepsit teszünk rá, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
  5. A tetejét megkenjük a cukormázzal, csokiöntettel díszítjük.