TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Ribizli Házi ribizlilekvár
Házi ribizlilekvár
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   29.8.2021

Házi ribizlilekvár

Nincs jobb a házi lekvárnál. Szeretem készíteni is, függetlenül attól, hogy nagyon meleg van és sokat kell kavargatni. A sűrű ribizlilekvár is megér egy kísérletet, igazán finom, fanyar és frissítő. Szerző: Milka

90 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
1,2 l
leturmixolt ribizli
1 kg
befőzőcukor 2:1
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A leturmixolt gyümölcsöt edénybe tesszük, forrástól számítva 30 percig főzzük.
  2. Hozzáadjuk a cukrot és további 5 percig főzzük.
  3. Üvegbe töltjük, lezárjuk és kendővel lefedjük. Ízlés szerint díszítjük az üvegeket.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept