TopReceptek.hu Péksütemények Házi ropogós fonott kifli
Házi ropogós fonott kifli
Recept Házi ropogós fonott kifli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   23.4.2022

Házi ropogós fonott kifli

Ismeritek a friss péksütemény illatát? Kevés jobb van annál. Szerencsére otthon is készíthetünk finom péksüteményeket. Szerző: Lenka

Alapanyagok
500 g
búzafinomliszt
130 ml
olaj
1 kávéskanál
kristálycukor
12 g
40 g
élesztő
300 ml
tej
magvak szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Kevés tejet felmelegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kanál cukrot, elkeverjük, az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, belekerül az olaj, só, maradék tej. Sima állagú tésztává gyúrjuk, a tésztát olajjal kikent kelesztő tálba tesszük, 1 órát kelesztjük.
  3. A kelesztés felénél a tésztát kétszer átfordítjuk.
  4. A megkelt tésztából megformázzuk a kifliket, esetleg fonott kifliket késztünk. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, a tetejét kevés olajjal megkenjük, magvakkal megszórjuk, még 10 percig pihentetjük.
  5. 220 fokos sütőben 14 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása