Házi ropogós zsömi, akár a pékségből

Recept Házi ropogós zsömi, akár a pékségből

Hozzáadta: TopPetra, 28.5.2022

Kategória: Péksütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Szeretek hétvégén péksüteményt sütni. A zsömle a gyerekek nagy kedvence, ezért többnyire ennek látok neki. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 28.5.2022

Kategória: Péksütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 bögre = 250 ml

2 bögrelangyos víz
1 evőkanálkristálycukor
20 gfriss élesztő
1 evőkanálolívaolaj
6 bögrebúzafinomliszt
1 kávéskanál

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A langyos vizet tálba tesszük, hozzáadjuk az olajat, cukrot, liszt felét, friss élesztőt, majd jó alaposan elkeverjük. Fél órát pihentetjük, majd a maradék lisztet és sót is beledolgozzuk. Sima állagú tésztát gyúrunk, letakarjuk, 45 percig kelesztjük.
  2. A tésztát 12 részre osztjuk, ezekből formázzuk meg a kis zsömléket. Kivajazott és liszttel beszórt tepsire tesszük, kendővel lefedjük, további fél órát pihentetjük.
  3. A zsömlék közepét éles késsel bevagdossuk.
  4. 220 fokos sütőben kb. fél órát sütjük. Sütés közben a sütő aljára egy másik tepsit teszünk, amibe vizet öntünk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás