TopReceptek.hu Péksütemények Házi ropogós zsömi, akár a pékségből
Házi ropogós zsömi, akár a pékségből
Recept Házi ropogós zsömi, akár a pékségből
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   28.5.2022

Házi ropogós zsömi, akár a pékségből

Szeretek hétvégén péksüteményt sütni. A zsömle a gyerekek nagy kedvence, ezért többnyire ennek látok neki. Szerző: Jaja

90 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

1 bögre = 250 ml

2 bögre
langyos víz
1 evőkanál
kristálycukor
20 g
friss élesztő
1 evőkanál
olívaolaj
6 bögre
búzafinomliszt
1 kávéskanál
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A langyos vizet tálba tesszük, hozzáadjuk az olajat, cukrot, liszt felét, friss élesztőt, majd jó alaposan elkeverjük. Fél órát pihentetjük, majd a maradék lisztet és sót is beledolgozzuk. Sima állagú tésztát gyúrunk, letakarjuk, 45 percig kelesztjük.
  2. A tésztát 12 részre osztjuk, ezekből formázzuk meg a kis zsömléket. Kivajazott és liszttel beszórt tepsire tesszük, kendővel lefedjük, további fél órát pihentetjük.
  3. A zsömlék közepét éles késsel bevagdossuk.
  4. 220 fokos sütőben kb. fél órát sütjük. Sütés közben a sütő aljára egy másik tepsit teszünk, amibe vizet öntünk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása