Házi sajtkrémes tartármártás

Recept Házi sajtkrémes tartármártás
KÜLDÖTT KÉPEK

A majonéz szerintem nagyon sok konyhában elérhető és rengeteg fogás alapját képezi. Sajnos nem kalóriaszegény, így nem árt vigyázni vele, főleg diéta idején. Ízben kicsit más, de szerintem nagyon sokrétű mártás a tartártmártás, amit egy kis sajtkrémmel turbóztam fel. Hagyma, fokhagyma, csemegeuborka, sajtkrém, natúr joghurt, mustár és só alkotja, egy kevés sóval. Szerencsére rengeteg lehetőségünk van játszani az ízekkel, mindehhez elég a hozzávalók mennyiségével játszani egy kicsit.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

140 gkrémsajt
3 ev. kanálnatúr joghurt
1 dbsalátahagyma
1 gerezdfokhagyma
2 dbnagyobb csemegeuborka
1 kv. kanálmustár
ízlés szerint só

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az uborkát, salátahagymát és fokhagymát nagyon apróra vágjuk. Hozzáadjuk a sajtot, a natúr joghurtot, a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk. Jó alaposan elkeverjük, pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Ideális natúr húsokhoz, kenhetjük kenyérre, mártogatósként kínálhatjuk zöldségekhez, falatkákhoz. Természetesen mindenki akkor és annyit fogyaszt belőle, amikor és ahogy szeretne.
  3. Nálunk ez a mennyiség nagyjából két étkezésre elég – egy ebéd és egy vacsora.
  4. A gyerekek a rántott karfiolhoz, rántott húshoz, rösztihez, hasábburgonyához is nagy örömmel fogyasztják.

Forrás: Máma v kuchyni

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás