Házi sajtkrémes tartármártás

A majonéz szerintem nagyon sok konyhában elérhető és rengeteg fogás alapját képezi. Sajnos nem kalóriaszegény, így nem árt vigyázni vele, főleg diéta idején. Ízben kicsit más, de szerintem nagyon sokrétű mártás a tartártmártás, amit egy kis sajtkrémmel turbóztam fel. Hagyma, fokhagyma, csemegeuborka, sajtkrém, natúr joghurt, mustár és só alkotja, egy kevés sóval. Szerencsére rengeteg lehetőségünk van játszani az ízekkel, mindehhez elég a hozzávalók mennyiségével játszani egy kicsit.

Hozzáadta:, 1.7.2018
Kategória: Szendvicskrémek, sós krémek
Házi sajtkrémes tartármártás

Hozzávalók

140 gkrémsajt
3 ev. kanálnatúr joghurt
1 dbsalátahagyma
1 gerezdfokhagyma
2 dbnagyobb csemegeuborka
1 kv. kanálmustár
ízlés szerint só

Elkészítés menete

  1. Az uborkát, salátahagymát és fokhagymát nagyon apróra vágjuk. Hozzáadjuk a sajtot, a natúr joghurtot, a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk. Jó alaposan elkeverjük, pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Ideális natúr húsokhoz, kenhetjük kenyérre, mártogatósként kínálhatjuk zöldségekhez, falatkákhoz. Természetesen mindenki akkor és annyit fogyaszt belőle, amikor és ahogy szeretne.
  3. Nálunk ez a mennyiség nagyjából két étkezésre elég – egy ebéd és egy vacsora.
  4. A gyerekek a rántott karfiolhoz, rántott húshoz, rösztihez, hasábburgonyához is nagy örömmel fogyasztják.

Forrás: Máma v kuchyni