Házi sajtos-szalonnás kifli

Recept Házi sajtos-szalonnás kifli

Hozzáadta: Babu27, 28.4.2017

Kategória: Péksütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Amikor bevásárlás során elhaladok a nagy boltok péksége mellett, mindig megcsap a finom és frissen sült kifli, kenyerek, töltött batyuk illata. Sokszor találkoztam már a sajtos-szalonnás kiflivel is. Nagyon szeretem, és a gyerekek is odavannak érte. Mivel az egyik délután volt egy kis időm, gondoltam, elkészítem otthon a péksüteményt, és így született meg a házi sajtos-szalonnás kifli. A tésztája kelt tészta, amit kifli alakúra felcsavartam, a közepét bevágtam és mindenféle finomsággal megtöltöttem. Hatalmas sikert arattam vele!

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Babu27, 28.4.2017

Kategória: Péksütemények

ALAPANYAGOK

400 gbúzafinomliszt
15 gélesztő
1 kv. kanálkristálycukor
2 kv. kanál
3 ev. kanálolaj
szükség szerint víz
szeletelt szalonna
sajt
ketchup
pizza fűszer

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először a langyos vízből, cukorból és élesztőből elkészítjük és felfuttatjuk a kovászt.
  2. A többi alapanyagot egy tálba tesszük, beleöntjük a kovászt és sima állagú tésztát gyúrunk. A tésztát letakarva, meleg jelyen megkelesztjük. A tésztához annyi vizet adunk, hogy a tészta ne ragadjon a kezünkhöz és a tál falához.
  3. Miután a tészta megkelt, 8 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik tésztadarabot vékonyra nyújtjuk, majd kifli alakúra felcsavarjuk. A kifliket olajjal kikent tepsire tesszük.
  4. 10 percig pihentetjük, majd a közepét éles késsel bevágjuk. Megkenjük a ketchuppal, megszórjuk a választott fűszerkeverékkel, ráteszünk egy szelet szalonnát és megszórjuk a reszelt sajttal.
  5. 180 fokon 20 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás