Házi serpenyős lepénykenyér

Rengeteg módon fel lehet használni a házi serpenyős lepénykenyeret. Önmagában egy nagy bögre tejjel, de mártogatóssal, szendvicskrémekkel, fokhagymás kenővel és sajtokkal is kiváló. Ha van egy kis időnk, akkor mindenképp érdemes kipróbálni. Tudom, hogy kényelmesebb a boltban megvenni, de szerintem ez az otthoni változat még annál is jobb. Csak ajánlani tudom! Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 24.3.2018
Kategória: Péksütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Házi serpenyős lepénykenyér

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
5 bögrebúzafinomliszt
1 - 2 bögreliszt a felületek lisztezéséhez
2 bögrevíz
1/2 kv. kanál
1 csomagélesztőpor
1 kv. kanálszódabikarbóna
1 kv. kanálcukor

Elkészítés menete

  1. Egy nagyobb tálban 2 bögre vízhez hozzáadunk 1 bögre finomlisztet, a sót és a szódabikarbónát. Elkeverjük, kb. negyedórát pihentetjük, majd hozzáadjuk az élesztőport és a cukrot. Elkeverjük és újabb negyedórára félretesszük pihenni.
  2. Ezt követően fokozatosan elkezdjük beledolgozni a maradék lisztet. A kapott tészta sima, nem ragad, könnyű vele dolgozni. nagyon fontos, hogy jó alaposan eldolgozzuk, és az összes levegőt kinyomjuk belőle.
  3. A kapott tésztát lisztes felületre tesszük és 10 egyenlő részre vágjuk. Mindegyik adagból vékony, palacsinta nagyságú korongot formázunk, majd száraz serpenyőben mindkét felét megsütjük.
  4. Önmagában is nagyon finom, egy pohár tejjel, vagy akár szószokkal, szendvicskrémekkel, sajttal… Jó étvágyat!