Házi serpenyős lepénykenyér

Rengeteg módon fel lehet használni a házi serpenyős lepénykenyeret. Önmagában egy nagy bögre tejjel, de mártogatóssal, szendvicskrémekkel, fokhagymás kenővel és sajtokkal is kiváló. Ha van egy kis időnk, akkor mindenképp érdemes kipróbálni. Tudom, hogy kényelmesebb a boltban megvenni, de szerintem ez az otthoni változat még annál is jobb. Csak ajánlani tudom! Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 24.3.2018
Kategória: Péksütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Házi serpenyős lepénykenyér

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
5 bögrebúzafinomliszt
1 - 2 bögreliszt a felületek lisztezéséhez
2 bögrevíz
1/2 kv. kanál
1 csomagélesztőpor
1 kv. kanálszódabikarbóna
1 kv. kanálcukor

Elkészítés menete

  1. Egy nagyobb tálban 2 bögre vízhez hozzáadunk 1 bögre finomlisztet, a sót és a szódabikarbónát. Elkeverjük, kb. negyedórát pihentetjük, majd hozzáadjuk az élesztőport és a cukrot. Elkeverjük és újabb negyedórára félretesszük pihenni.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  2. Ezt követően fokozatosan elkezdjük beledolgozni a maradék lisztet. A kapott tészta sima, nem ragad, könnyű vele dolgozni. nagyon fontos, hogy jó alaposan eldolgozzuk, és az összes levegőt kinyomjuk belőle.
  3. A kapott tésztát lisztes felületre tesszük és 10 egyenlő részre vágjuk. Mindegyik adagból vékony, palacsinta nagyságú korongot formázunk, majd száraz serpenyőben mindkét felét megsütjük.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  4. Önmagában is nagyon finom, egy pohár tejjel, vagy akár szószokkal, szendvicskrémekkel, sajttal… Jó étvágyat!