Házi sűrített tej CSUPÁN HÁROM hozzávalóból

Rengeteg recept alapja a sűrített tej. Én imádom, de sajnos a beszerzése nem is annyira egyszerű és olcsó, mint ahogy azt én gondoltam. Én nagyon szeretem az igazán sűrű cukrozottat, de ezt többnyire Szlovákiában tudom csak beszerezni, vagy a rokonoktól, ha jönnek látogatóba. Szerencsére rátaláltam a házi sűrített tej receptjére, mindezt csupán három hozzávalóból, és sikerült olyat előállítanom, amilyenhez hozzászoktam, és amit szeretek. Nagyjából egy óra alatt készíthető el, és számolni kell a lehűléssel is. Ha készítek, akkor 2-3 adagot, és csavaros üvegben a hűtőbben tárolom 1-2 hétig, ha addig nem fogy el.

Hozzáadta:Viki78, 9.1.2017
Kategória: Édes krémek
Házi sűrített tej CSUPÁN HÁROM hozzávalóból

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
200 mltej
200 gporcukor
20 gvaj

Elkészítés menete

  1. Egy magasabb edényt előkészítünk, és beleöntjük a tejet, hozzáadjuk a cukrot és a vajat. A hozzávalókat alacsony lángon felolvasztjuk. A masszát forrástól számított 10 percig főzzük, közben folyamatosan kavargatjuk. A massza nagyon habos lesz, de nem kell megijedni, ennek ilyennek kell lennie, és ezért kell a magasabb edény is, nehogy kifollyon.
  2. 10 perc után az edényt levesszük a tűzről.
  3. A forró masszát egy hőálló üvegedénybe öntjük, és hideg vízfürdőbe tesszük. Megvárjuk, míg kihűl. A massza forrón elég híg, de a hűlés során besűrűsödik. Néhány óra elteltével már sűrű lesz, az íze pedig olyan lesz, mint a bolti sűrített tejé.

Forrás: Vk