TopReceptek.hu Péksütemények Házi szalonnás-sajtos kifli
Házi szalonnás-sajtos kifli
Recept Házi szalonnás-sajtos kifli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   23.7.2017

Házi szalonnás-sajtos kifli

A nagyobb boltokban és szupermarketekben sokszor megállok a péksüteményes pultoknál, és rádocsálkozok a jó sok ínycsiklandó péksüteményre. Be kell vallani, nagyon jól néznek ki, és rögtön megkívánja az ember. Az egyik nagy kedvencem a szalonnás-sajtos kifli, és eldöntöttem, hogy otthon is kipróbálom. Beszereztem a liszteket, az angolszalonnát és a reszelt sajtot, elkészítettem a tésztát, megformáltam a kifliket, megpakoltam a feltéttel és megsütöttem. Nekünk nagyon ízlett, és biztos vagyok benne, hogy ezentúl rendszeresen kerül majd az asztalra. Igaz, a boltit csak meg kell vásárolni, de ha van időnk, akkor megéri ezzel foglalkozni, és inkább a házi változatot elkészíteni.

Alapanyagok

Tészta:

2 ev. kanál
zsír
250 ml
langyos tej
4 ev. kanál
víz
3 ev. kanál
burgonyapüré por
50 g
rozsos kenyérliszt
600 g
búzafinomliszt
1 kv. kanál
kristálycukor
3 kv. kanál
élesztőpor
2 kv. kanál

Tetejére:

5 ev. kanál
olaj
1 ev. kanál
grill fűszerkeverék

Befejezéshez:

szeletelt angolszalonna
reszelt sajt (füstölt)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit elkeverjük, majd tészta állagúvá gyúrjuk. Akár tésztakelesztőt is használhatunk.
  2. A tésztát lefedjük és megkelesztjük. Miután megkelt, 16 részre osztjuk. Minden egyes kis adagot henger alakúvá nyújtunk, majd kifli alakúvá felcsavarjuk.
  3. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A fűszeres olajjal megkenjük, rátesszük a szalonnát és a reszelt sajtot. Még további 15 percig pihentetjük.
  4. A kifliket 200 fokon megsütjük.
  5. A kész kiflik puhák, ízletesek, és minél „füstösebb” sajtot használunk, szerintem annál finomabb.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása