Házi szalonnás-sajtos kifli

A nagyobb boltokban és szupermarketekben sokszor megállok a péksüteményes pultoknál, és rádocsálkozok a jó sok ínycsiklandó péksüteményre. Be kell vallani, nagyon jól néznek ki, és rögtön megkívánja az ember. Az egyik nagy kedvencem a szalonnás-sajtos kifli, és eldöntöttem, hogy otthon is kipróbálom. Beszereztem a liszteket, az angolszalonnát és a reszelt sajtot, elkészítettem a tésztát, megformáltam a kifliket, megpakoltam a feltéttel és megsütöttem. Nekünk nagyon ízlett, és biztos vagyok benne, hogy ezentúl rendszeresen kerül majd az asztalra. Igaz, a boltit csak meg kell vásárolni, de ha van időnk, akkor megéri ezzel foglalkozni, és inkább a házi változatot elkészíteni.

Hozzáadta:, 23.7.2017
Kategória: Péksütemények
Recept Házi szalonnás-sajtos kifli

Hozzávalók

Tészta:
2 ev. kanálzsír
250 mllangyos tej
4 ev. kanálvíz
3 ev. kanálburgonyapüré por
50 grozsos kenyérliszt
600 gbúzafinomliszt
1 kv. kanálkristálycukor
3 kv. kanálélesztőpor
2 kv. kanál
Tetejére:
5 ev. kanálolaj
1 ev. kanálgrill fűszerkeverék
Befejezéshez:
szeletelt angolszalonna
reszelt sajt (füstölt)

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit elkeverjük, majd tészta állagúvá gyúrjuk. Akár tésztakelesztőt is használhatunk.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  2. A tésztát lefedjük és megkelesztjük. Miután megkelt, 16 részre osztjuk. Minden egyes kis adagot henger alakúvá nyújtunk, majd kifli alakúvá felcsavarjuk.
  3. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A fűszeres olajjal megkenjük, rátesszük a szalonnát és a reszelt sajtot. Még további 15 percig pihentetjük.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  4. A kifliket 200 fokon megsütjük.
  5. A kész kiflik puhák, ízletesek, és minél „füstösebb” sajtot használunk, szerintem annál finomabb.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai