Házi szendvicskenyér házi szendvicskrémmel

Hozzáadta: TopPetra, 11.11.2018
Kategória: Péksütemények, Szendvicskrémek, sós krémek, Főétkezések, Reggeli
KÜLDÖTT KÉPEK
Igazi különlegességgel készültem a férjemnek. Nemcsak házi szendvicskrémet készítettem, hanem házi szendvicskenyeret is. A szendvicskrém nem a megszokott, amit eddig tálalni szoktam, ugyanis egyi fő összetevője az élesztő, és még nyers tojássárga is kerül belé. Szerencsére férjemnek bejött az újítás, és nagy örömmel fogyasztotta el a szendvicskenyereket. Szerző: Danka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 11.11.2018
Kategória: Péksütemények, Szendvicskrémek, sós krémek, Főétkezések, Reggeli
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szendvicskenyér:
480 gbúzafinomliszt
20 gburgonyapüré por
42 gélesztő
275 mllangyos tej
1 dbtojás
1 kv. kanálcitromhéj
3 kv. kanálolaj
2 kv. kanálsó
1 kv. kanálkristálycukor
Szendvicskrém:
250 mllangyos tej
30 gfriss élesztő
250 gpuha vaj
3 ev. kanálrétesliszt
2 dbtojássárga
270 gmajonéz
mustár
citromlé
ső, bors
200 gfüstölt kolbász vagy sonka, kockázva
1 dbapróra vágott vöröshagyma
- Szendvicskenyér: a langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük és megvárjuk, míg felfut. A felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, tészta állagúvá dolgozzuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, mindegyikből cipót formázunk, fóliával lefedjük és 10 percig pihentetjük.
- Ezután megformázzuk a szendvicskenyereket, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, ismét lefedjük (fóliával) és 45 percig pihentetjük.
- Sütés előtt a kenyereket felvert tojással vagy vízzel megkenjük, 180 fokon 25 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük.
- Elkészítjük a szendvicskrémet: a tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük. A vajból kb. 50 g-t levágunk, edényben felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, az élesztős tejet, majd sűrű kását főzünk. A kását kihűtjük.
- A maradék vaja beledolgozzuk a tojássárgát és a majonézt, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt kásához. Beledolgozzuk az apróra vágott vöröshagymát, a füstölt sonkát vagy kolbászt, a mustárt, a citromlevet, sózzuk és borsozzuk.
- 24 órára hűtőszekrénybe tesszük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS