Házi szendvicskenyér

Recept Házi szendvicskenyér

Hozzáadta: TopPetra, 22.5.2021

Kategória: Szilveszter és Újév, Ünnepek, Szülinap

KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű, ízletes, és házi. Az illata belengi az egész lakást. Bennem ez csodás emlékeket ébreszt, és talán ezért is van az, hogy jobban ízlik, mint a bolti. Ideális ünnepekre, szendvicskenyérnek, de a mindennapok nagy kedvence is lehet. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 22.5.2021

Kategória: Szilveszter és Újév, Ünnepek, Szülinap

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

300 gbúzafinomliszt
200 grétesliszt
1 kv. kanál
300 mllangyos víz
40 gélesztő
1 kv. kanálkristálycukor
1 ev. kanálolaj
kenésheztej

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Kevés langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Egy nagyobb edényben elkeverjük a liszteket, hozzáadjuk a többi hozzávalót (kivéve a tejet), majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Tésztává dolgozzuk, lefedjük, 45 percig kelesztjük.
  2. Miután a tészta megkelt, 3 részre osztjuk. Ezután mindegyik tésztaadagot kinyújtjuk, felcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. További 30 percig kelesztjük.
  3. A felszínét tejjel megkenjük, 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  4. Kihűtjük, majd elkezdjük használni.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás