TopReceptek.hu Ünnepek Szilveszter és Újév Házi szendvicskenyér
Házi szendvicskenyér
Recept Házi szendvicskenyér
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   22.5.2021

Házi szendvicskenyér

Egyszerű, ízletes, és házi. Az illata belengi az egész lakást. Bennem ez csodás emlékeket ébreszt, és talán ezért is van az, hogy jobban ízlik, mint a bolti. Ideális ünnepekre, szendvicskenyérnek, de a mindennapok nagy kedvence is lehet. Szerző: Jaja

130 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
búzafinomliszt
200 g
rétesliszt
1 kv. kanál
300 ml
langyos víz
40 g
élesztő
1 kv. kanál
kristálycukor
1 ev. kanál
olaj
kenéshez
tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Kevés langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Egy nagyobb edényben elkeverjük a liszteket, hozzáadjuk a többi hozzávalót (kivéve a tejet), majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Tésztává dolgozzuk, lefedjük, 45 percig kelesztjük.
  2. Miután a tészta megkelt, 3 részre osztjuk. Ezután mindegyik tésztaadagot kinyújtjuk, felcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. További 30 percig kelesztjük.
  3. A felszínét tejjel megkenjük, 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  4. Kihűtjük, majd elkezdjük használni.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása