TopReceptek.hu Ünnepek Szilveszter és Újév Házi szendvicskenyér
Házi szendvicskenyér
Recept Házi szendvicskenyér
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Egyszerű, ízletes, és házi. Az illata belengi az egész lakást. Bennem ez csodás emlékeket ébreszt, és talán ezért is van az, hogy jobban ízlik, mint a bolti. Ideális ünnepekre, szendvicskenyérnek, de a mindennapok nagy kedvence is lehet. Szerző: Jaja

TopPetra TopPetra    ·   22.5.2021

Házi szendvicskenyér

Egyszerű, ízletes, és házi. Az illata belengi az egész lakást. Bennem ez csodás emlékeket ébreszt, és talán ezért is van az, hogy jobban ízlik, mint a bolti. Ideális ünnepekre, szendvicskenyérnek, de a mindennapok nagy kedvence is lehet. Szerző: Jaja

130 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
búzafinomliszt
200 g
rétesliszt
1 kv. kanál
300 ml
langyos víz
40 g
élesztő
1 kv. kanál
kristálycukor
1 ev. kanál
olaj
kenéshez
tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
130 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. Kevés langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Egy nagyobb edényben elkeverjük a liszteket, hozzáadjuk a többi hozzávalót (kivéve a tejet), majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Tésztává dolgozzuk, lefedjük, 45 percig kelesztjük.
  2. Miután a tészta megkelt, 3 részre osztjuk. Ezután mindegyik tésztaadagot kinyújtjuk, felcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. További 30 percig kelesztjük.
  3. A felszínét tejjel megkenjük, 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  4. Kihűtjük, majd elkezdjük használni.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása