TopReceptek.hu Lekvárok, befőttek Házi szőlőlekvár
Házi szőlőlekvár
Recept Házi szőlőlekvár
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   1.10.2022

Házi szőlőlekvár

Nem egy szokványos lekvár, de gondoltam, megmutatom nektek. Íze szerintem fantasztikus, tökéletes buktákhoz, kelt tésztákhoz. Jó étvágyat! Szerző: Janaha

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
1 kg
kékszőlőlé
1 csomag
pektin tartalmú befőző (1: 1)
1 kg
kristálycukor
kicsit kevesebb mint kávéskanál
citromsav
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Előkészítjük a befőző üvegeket, sterilizáljuk, kihűtjük.
  2. A szőlőt megmossuk, leturmixoljuk, majd forrástól számított kb. 20 percig főzzük. Ismét turmoxoljuk, hogy minél több színanyag kerüljön bele, majd az egészet átszűrjük.
  3. Az így kapott 1 l levet a befőző csomagoláson szereplő útmutató szerint készítjük elő. A végén kevés citromsavat is adhatunk hozzá. A cukorral együtt főtt lekvárt üvegekbe töltjük, lefedjük, 180 fokos sütőbe tesszük, majd a sütőt rögtön kikapcsoljuk. A lekvárt itt hűtjük ki teljesen.

Blogom: Recepty z mojej kuchyni

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Receptgyűjtemények

Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül

Több gyűjtemény
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept