TopReceptek.hu Péksütemények Házi teljes kiőrlésű bagett kelesztés nélkül
Házi teljes kiőrlésű bagett kelesztés nélkül
Recept Házi teljes kiőrlésű bagett kelesztés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   17.7.2022

Házi teljes kiőrlésű bagett kelesztés nélkül

Kiváló ház bagett. Nem kell hozzá sem kovász, sem élesztő. Csak elkeverjük, megsütjük.

55 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
200 g
teljes kiőrlésű liszt
200 g
rozsliszt
2 evőkanál
napraforgómag
1 kávéskanál
1 kávéskanál
szódabikarbóna
300 g
natúr joghurt
2 evőkanál
olívaolaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A száraz hozzávalókat elkeverjük. A szezámmagot ízlés szerint akár kisebb darabokra vágjuk. Ezután adjuk hozzá a joghurtot. Sózzuk.
  2. Jó alaposan eldolgozzuk.
  3. A kapott tésztát két részre osztjuk. Mindegyik adagot olajjal megkenjük, megformázzuk a bagetteket, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük – a sütési idő függ a bagett méretétől is.
  5. A megsült bagetteket kendőbe csavarjuk, kihűtjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása