Házi teljes kiőrlésű bagett kelesztés nélkül

Recept Házi teljes kiőrlésű bagett kelesztés nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 17.7.2022

Kategória: Péksütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Kiváló ház bagett. Nem kell hozzá sem kovász, sem élesztő. Csak elkeverjük, megsütjük.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 17.7.2022

Kategória: Péksütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

200 gteljes kiőrlésű liszt
200 grozsliszt
2 evőkanálnapraforgómag
1 kávéskanál
1 kávéskanálszódabikarbóna
300 gnatúr joghurt
2 evőkanálolívaolaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A száraz hozzávalókat elkeverjük. A szezámmagot ízlés szerint akár kisebb darabokra vágjuk. Ezután adjuk hozzá a joghurtot. Sózzuk.
  2. Jó alaposan eldolgozzuk.
  3. A kapott tésztát két részre osztjuk. Mindegyik adagot olajjal megkenjük, megformázzuk a bagetteket, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük – a sütési idő függ a bagett méretétől is.
  5. A megsült bagetteket kendőbe csavarjuk, kihűtjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás