Házi tepsis szilvalekvár

Hozzáadta: TopPetra, 20.9.2020
Kategória: Lekvárok, befőttek, Tippek és trükkök, Gyümölcs szerint, Szilva
KÜLDÖTT KÉPEK
Szerintem mindenkinek megér egy próbát ez a recept! Én két kiló szilvával kezdem, mert egy adagban ennyit tudok egyszerre elkészíteni. A kimagozott szilvát csupán tepsibe kell tenni, rátesszük a kívánt cukrot és egyéb fűszereket, majd készre sütjük. Az egyik elengedhetetlen hozzávaló a botmixer vagy turmicgép, amivel a sült gyümölcsöt pürésítjük. Utána már csak üvegbe kell tölteni, kihűtjük, és kész. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 20.9.2020
Kategória: Lekvárok, befőttek, Tippek és trükkök, Gyümölcs szerint, Szilva
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
2 kgszilva
500 gkristálycukor
2 ev. kanálecet (10%)
1 kv. kanálőrölt fahéj
5 dbőrölt szegfűszeg
4 ev. kanálrum
- Kivesszük a sütőből, rászórjuk a cukor felét, majd újabb 15 percre visszatesszük.
- Ezután kerül rá a cukor másik fele, és újabb 15 perc sütés. Végül a tepsinyi cukros szilvát kivesszük a sütőből, megszórjuk a fahéjjal és az őrölt szegfűszeggel, rálocsoljuk a rumot is. Elkeverjük, majd az egészet egy olyan tálba tesszük, ahol botmixerrel pürésíteni tudjuk. Addik turmixoljuk, amíg meg nem kapjuk a kívánt állagot. Természetesen még amíg forró, dolgozunk vele, de nagyon óvatosan!
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zázračná domácí povidla téměř bez práce.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Zázračný domáci lekvár takmer bez práce.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Selbstgemachtes Pflaumenmus aus dem Backofen – ohne Aufwand an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS