Házi tiramisu tortaformában

Házi tiramisu tortaformában, vagy tiramisu torta, kinek hogy tetszik. Ez a finomság gyerekbarát verzióban készült, ezért az alkoholt (rumot) most kihagytam a hozzávalókból, de felnőtteknen bátran készíthetjük akár rumosan is. A tiramisunál nagyon fontos, hogy frissítő legyen, ezért tényleg érdemes kivárni azt az éjszakát, amíg a hűtőszekrényben pihen. Viszont ezután garantált, hogy pillanatok alatt elfogy! Szerző: Petra

Hozzáadta:, 1.8.2018
Kategória: Desszertek, Torták, Sütés nélküli receptek
Előkészítési idő:
Házi tiramisu tortaformában

Hozzávalók

500 mlhabtejszín
500 gmascarpone
1 csomagvaníliacukor
2 ev. kanálporcukor
240 gpiskóta
erős kávé
kakaó szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A habtejszínt a vanília- és porcukorral habbá verjük, majd beleforgatjuk a mascarpone sajtot.
  2. Előkészítjük a tortaformát, a piskótát belemártjuk a kihűlt erős kávéba és egy rétegben kibéleljük vele a tortaforma alját és oldalát is (22 cm átmérőjűt használtam).
  3. A piskótára rákenjük a krém felét, elegyengetjük, még egy réteg kávéba mártott piskótával megpakoljuk, majd rátesszük a maradék krémet.
  4. A krémet elsimítjuk, egy utolsó réteg kávéba mártott piskótával és kakaóval díszítjük.
  5. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.