Házi Toblerone

Mint minden édesség, szerintem a házi Toblerone csokoládé alapját is a finom és minőségi hozzávalók adják. Természetesen mindenki más és más ízvilágot szeret, nekem a jó minőségű kakaó, magas kakaó tartalmú csokoládé és tejcsokoládé vált be. Én imádom, ahogy a finom olajos magvak ropognak a számban rágás közben, ezért nem voltam velük fukar. A család egyszerűen imádja, és én sem vetem meg ezt a finomságot. Igazi finom, csokoládés édes csábítás.

Hozzáadta:, 30.11.2016
Kategória: Desszertek, Karácsony
Házi Toblerone

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
250 gvaj
3 dbtojás
300 gkristálycukor
200 gmagas kakaó tartalmú csokoládé
2 ev. kanálkakaó
100 gpirított szezámmag
100 gpirított, apróra vágott mogyoró (sótlan)
200 gháztartási keksz
100 gtejcsokoládé
1 kv. kanálolaj

Elkészítés menete

  1. A vajat egy edénybe tesszük, és alacsony lángon felolvasztjuk.
  2. Egy tálban elkeverjük a tojást a cukorral, majd fokozatosan belekeverjük a felolvadt vajba. Addig főzzük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. Ezután hozzáadjuk a kakaót, a magas kakaó tartalmú csokoládét, és addig főzzük, amíg a csokoládé fel nem olvad. Ezután hozzáadjuk a mogyorót, az apróra tört háztartási kekszet és a szezámmagot.
  3. Egy formát olajjal kikenünk, és ebbe kerül a meleg csokoládés massza.
  4. Megvárjuk, míg megköt, majd olvasztott tejcsokoládéval meglocsoljuk a tetejét. Ezután háromszög alakúra vágjuk és tálaljuk. Jó étvágyat!