Házi tojáslikőr

A nagy hidegekben, egy fárasztó nap után, igazán jól tud esni a tojáslikőr. Boltban is kapható, de néha azért otthon is elkészítem a saját receptem alapján. Ennek egyik oka, hogy az íze jobb, a másik pedig az, hogy a rum mennyiségét én határozom meg. Az állagát tekintve talán nem olyan sűrű, mint a boltban kapható, de így is tökéletes itóka az esti pihenéshez. Ha tehetem, akkor házi tojásból készítem. Az íze pár nap után az igazi, és amíg a hűtőben tároljuk, de naponta nem árt felrázni.

Hozzáadta:, 23.1.2018
Kategória: Italok
Előkészítési idő:
Házi tojáslikőr

Hozzávalók

8 dbtojássárga
2 konzervsűrített tej (kb. 550-600 g)
250 ml33%-os habtejszín
700-1000 mlrum

Elkészítés menete

  1. A tojássárgát felverjük.
  2. Hozzáadjuk a sűrített tejet, ezzel is eldolgozzuk.
  3. Hozzáadjuk a rumot, ízlés szerint.
  4. Steril üvegbe töltjük, lehűtjük, és már tölthetjük is.

Blogom: Vaření s Tomem