Házi tojáslikőr

Hozzáadta: Babu27, 23.1.2018
Kategória: Italok, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
A nagy hidegekben, egy fárasztó nap után, igazán jól tud esni a tojáslikőr. Boltban is kapható, de néha azért otthon is elkészítem a saját receptem alapján. Ennek egyik oka, hogy az íze jobb, a másik pedig az, hogy a rum mennyiségét én határozom meg. Az állagát tekintve talán nem olyan sűrű, mint a boltban kapható, de így is tökéletes itóka az esti pihenéshez. Ha tehetem, akkor házi tojásból készítem. Az íze pár nap után az igazi, és amíg a hűtőben tároljuk, de naponta nem árt felrázni.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 23.1.2018
Kategória: Italok, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
8 dbtojássárga
2 konzervsűrített tej (kb. 550-600 g)
250 ml33%-os habtejszín
700-1000 mlrum
- A tojássárgát felverjük.
- Hozzáadjuk a sűrített tejet, ezzel is eldolgozzuk.
- Hozzáadjuk a rumot, ízlés szerint.
- Steril üvegbe töltjük, lehűtjük, és már tölthetjük is.
Blogom: Vaření s Tomem
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS