Házi vaníliás és kakaós puding

Mikor gyerekkoromban nem volt otthon pudingpor, mégis pudingra vágytunk, akkor anyukám ezt a házi vaníliás és kakaós pudingot készítette nekünk. Emlékszem, ahogy néztük, hogyan kanalazza bele nekünk a kedvenc tányérunkba, és szinte pillanatok alatt megettük. Ebben az édességben az a legjobb, hogy a hozzávalói nagyon sok háztartásban megtalálhatók, és nem kell semmi bonyolultat és drágát a boltokban beszerezni. Az édesség akár keksszel, gyümölccsel, sziruppal is feldobható, cukor helyett pedig mézet is használhatunk.

Házi vaníliás és kakaós puding

Hozzávalók

1/2 bögreporcukor
3 ev. kanálbúzafinomliszt
3 ev. kanálkakaó
2 bögretej
1 ev. kanálvaj
2 kv. kanálvaníliakivonat

Elkészítés menete

  1. A cukrot és a lisztet egy kisebb edényben szórjuk. Folyamatos kevergetés mellett, lassan hozzáöntjük a tejet és csomómentesre keverjük.
  2. Elkezdjük melegíteni, közben kevergetjük, egészen addig, amíg be nem sűrűsödik. A sűrű pudingot félretesszük, hozzáadjuk a vajat és addig keverjük, amíg a vaj meg nem olvad.
  3. Ha a vaj felolvadt, a pudingot két részre osztjuk. Az egyikhez hozzáadjuk a vanília kivonatot vagy aromát, a másikba belekeverjük a kakaót.
  4. Az elkészített pudingot poharakba öntjük, tetszés szerinti sorrendben, és díszítjük.

Forrás: Vk