TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Házi zsemlegombócok szalonnával
Házi zsemlegombócok szalonnával
Recept Házi zsemlegombócok szalonnával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   14.5.2017

Házi zsemlegombócok szalonnával

A házi zsemlegombócok szalonnával egy olyan köret, ami kitűnően helyettesíti a hagyományos burgonyapürét, főtt krumplit, rizst… A köretet szalonnával és petrezselyemmel készítettem, a receptre pedig az interneten böngészve bukkantam. Nagy előnye, hogy bátran fűszerezhető, és a hozzávalók is módosíthatók. Szalonna helyett egy kis füstölt sonka, zöldnek snidling, vagy akár bazsalikom, egy kis sajttal megbolondítva. A gombócok masszáját búzadarával sűrítettem, érzésre, hogy pont jól formázható legyen.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

200 g
öregebb kenyér
100 ml
tej
40 g
füstölt szalonna
40 g
finomliszt
2 db
tojás
2 evőkanál
olaj
só, bors
petrezselyem
búzadara szükség szerint
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az öreg kenyér belsejét kiszedjük, kisebb darabokra szeljük. Kiflit, zsemlét is használhatunk, vagy más péksüteményt, attól függően, mi maradt előző napról.
  2. A szalonnát kisebb darabokra vágjuk, megpirítjuk forró serpenyőben, hozzáadjuk a péksüteményhez. Ráöntjük a meleg tejet, hagyjuk állni kicsit.
  3. Egy idő után megsózzuk a masszát, borsozzuk, hozzáadjuk a friss, kis darabokra vágott petrezselymet, a felvert tojást, olajat és lisztet. Alaposan összekeverjük, ha a kapott tésztából nem lehet golyókat gyúrni, szükség szerinti mennyiségű búzadarával sűrítjük.
  4. Kisebb golyókat formálunk, amelyeket forró, sós vízbe dobunk és kb. 10 percig főzünk. Kivesszük őket, és már tálalhatjuk is a szaftos hús mellé.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása