Házi zsemlegombócok szalonnával

A házi zsemlegombócok szalonnával egy olyan köret, ami kitűnően helyettesíti a hagyományos burgonyapürét, főtt krumplit, rizst… A köretet szalonnával és petrezselyemmel készítettem, a receptre pedig az interneten böngészve bukkantam. Nagy előnye, hogy bátran fűszerezhető, és a hozzávalók is módosíthatók. Szalonna helyett egy kis füstölt sonka, zöldnek snidling, vagy akár bazsalikom, egy kis sajttal megbolondítva. A gombócok masszáját búzadarával sűrítettem, érzésre, hogy pont jól formázható legyen.

Hozzáadta:, 14.5.2017
Kategória: Köretek
Recept Házi zsemlegombócok szalonnával

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
200 göregebb kenyér
100 mltej
40 gfüstölt szalonna
40 gfinomliszt
2 dbtojás
2 evőkanálolaj
só, bors
petrezselyem
búzadara szükség szerint

Elkészítés menete

  1. Az öreg kenyér belsejét kiszedjük, kisebb darabokra szeljük. Kiflit, zsemlét is használhatunk, vagy más péksüteményt, attól függően, mi maradt előző napról.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  2. A szalonnát kisebb darabokra vágjuk, megpirítjuk forró serpenyőben, hozzáadjuk a péksüteményhez. Ráöntjük a meleg tejet, hagyjuk állni kicsit.
  3. Egy idő után megsózzuk a masszát, borsozzuk, hozzáadjuk a friss, kis darabokra vágott petrezselymet, a felvert tojást, olajat és lisztet. Alaposan összekeverjük, ha a kapott tésztából nem lehet golyókat gyúrni, szükség szerinti mennyiségű búzadarával sűrítjük.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  4. Kisebb golyókat formálunk, amelyeket forró, sós vízbe dobunk és kb. 10 percig főzünk. Kivesszük őket, és már tálalhatjuk is a szaftos hús mellé.