Házi zsemlegombócok szalonnával

Hozzáadta: Viki78, 14.5.2017
Kategória: Köretek, Főétkezések, Ebéd, Burgonya, Knédlik és zsemlegombócok
KÜLDÖTT KÉPEK
A házi zsemlegombócok szalonnával egy olyan köret, ami kitűnően helyettesíti a hagyományos burgonyapürét, főtt krumplit, rizst… A köretet szalonnával és petrezselyemmel készítettem, a receptre pedig az interneten böngészve bukkantam. Nagy előnye, hogy bátran fűszerezhető, és a hozzávalók is módosíthatók. Szalonna helyett egy kis füstölt sonka, zöldnek snidling, vagy akár bazsalikom, egy kis sajttal megbolondítva. A gombócok masszáját búzadarával sűrítettem, érzésre, hogy pont jól formázható legyen.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 14.5.2017
Kategória: Köretek, Főétkezések, Ebéd, Burgonya, Knédlik és zsemlegombócok
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
200 göregebb kenyér
100 mltej
40 gfüstölt szalonna
40 gfinomliszt
2 dbtojás
2 evőkanálolaj
só, bors
petrezselyem
búzadara szükség szerint
- Az öreg kenyér belsejét kiszedjük, kisebb darabokra szeljük. Kiflit, zsemlét is használhatunk, vagy más péksüteményt, attól függően, mi maradt előző napról.
- A szalonnát kisebb darabokra vágjuk, megpirítjuk forró serpenyőben, hozzáadjuk a péksüteményhez. Ráöntjük a meleg tejet, hagyjuk állni kicsit.
- Egy idő után megsózzuk a masszát, borsozzuk, hozzáadjuk a friss, kis darabokra vágott petrezselymet, a felvert tojást, olajat és lisztet. Alaposan összekeverjük, ha a kapott tésztából nem lehet golyókat gyúrni, szükség szerinti mennyiségű búzadarával sűrítjük.
- Kisebb golyókat formálunk, amelyeket forró, sós vízbe dobunk és kb. 10 percig főzünk. Kivesszük őket, és már tálalhatjuk is a szaftos hús mellé.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS