TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Házi zsiráfsütemény
Házi zsiráfsütemény
Recept Házi zsiráfsütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.9.2016

Házi zsiráfsütemény

Mindenki szereti a péksüteményt, főleg, ha még édes is. A házi zsiráfsütemény egy tökéletes választás vacsorának, vagy csak úgy megörvendeztetni magunkat egy puha és lágy édességgel. És még a kinézete sem mindennapi.

110 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tésztához:

460 g
búza finomliszt
300 ml
langyos tej
1 kv. kanál
2ev. kanál
cukor
2 ev. kanál
olaj
½ kocka
friss élesztő (nem szárított)
5 g5kurkuma

Öntethez (250 ml):

¼ bögre
búza finomliszt
½ bögre
víz
1 kv. kanál
kakaó
1 kv. kanál
szárított élesztő
1 ev. kanál
olaj
csipet só
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először elkészítjük a kovászt: az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, elkeverjük és megvárjuk, míg felfut. Egy tálba beletesszük a tészta hozzávalóit, majd beleöntjük a kovászt és addig dolgozzuk, míg a tészta le nem válik kezünkről.
  2. A tésztát egy konyharuhával letakarjuk, és 45 percig kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát 12 egyenlő részre osztjuk. Kezünkkel mindegyikből golyót formázunk, sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, és 15 percet pihentetjük.
  4. Amíg a golyók kelnek, elkészítjük a kakaós öntetet. Az összes hozzávalót (kivéve az élesztőt) alaposan összekeverjük, az élesztőt közvetlenül a kenés előtt adjuk hozzá az öntethez.
  5. A tésztagolyókat bekenjük az öntettel, és további 10 percig pihentetjük, hogy az édes réteg stabilizálódjon.
  6. A golyókat 200 °C-on 20 percig sütjük. Az öntet a sütés közben lágyan leválik a világos tésztától, és a keletkezett „foltok” zsiráffoltokra hasonlítanak, innét kapta a sütemény a nevét. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása