Házi zsömi
Nem állítom, hogy a bolti zsömit nem egyszerűbb megvenni, mint a házi zsömit elkészíteni, de az biztos, hogy megéri ezt is kipróbálni! Puha, kívül ropogós, pompás finomság, amit még másnap is kellően puha és bátran fogyasztható. A recepttel bárki megbirkózik, a cipók formázása nem nagy kihívás, az íze viszont tökéletes. Tízórainak, reggelinek, vacsorának, sajttal, sonkával, pástétommal, zöldségekkel… Kell ennél jobb? Szerző: Haanka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 15.5.2018
Kategória: Péksütemények, Főétkezések, Reggeli
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
200 gfinomliszt
300 grétesliszt
50 gzsír
250 mllangyos víz
21 gfriss élesztő
10 gkristálycukor
10 gsó
- 250 ml langyos vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot. Megvárjuk, amíg az élesztő felfut.
- Az összes többi hozzávalót tálba szórjuk, hozzáöntjük az élesztőt.
- Jó alaposan eldolgozzuk, fóliával lefedjük és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
- A tésztából kb. 85 g-nyi adagokat szaggatunk ki, amelyekből cipókat formázlunk.
- A kis cipókat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 10 percig kelesztjük, majd a felszínén kedvünkre „vágásokat” vagy formákat ejtünk (de akár el is hagyhatjuk ezt a lépést) – én ehhez tescoma pecsétet használtam.
- Letakarjuk, további 40 percig kelesztjük.
- 200 fokon aranyszínűre sütjük.
Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS