Háztartási kekszből készült töltött sütemény

Recept Háztartási kekszből készült töltött sütemény
KÜLDÖTT KÉPEK

A háztartási kekszből készült töltött sütemény a látszat ellenére egy nagyon gyorsan összeállítható édesség, én legutóbb harminc perc alatt elkészítettem ezt a háztetőt, persze azért be kellett tennem a hűtőbe megdermedni. Nemcsak szemet gyönyörködtető, hanem nagyon finom is. Díszíteni szinte bármivel lehet: csokoládéöntettel, tejszínhabbal, cukorkával, színes ehető díszekkel… De nem is ez a lényeg, hanem a finom és lágy krém, ami ínycsiklandóan körbeöleli a banánt, mindez megpuhult háztartási keksszel megspékelve.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

24 db sima háztartási keksz
24 dbkakaós háztartási keksz – ha nincs, jó a sima is
3 dbbanán
500 gtúró
125 gvaj
1 csomagvaníliacukor
6 ev. kanálporcukor
100 gfőzőcsokoládé
kevés vaj
kevés ehető dísz
szükség szerint tejföl

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A túróból, vajból, porcukorból és vaníliacukorból elkészítjük a tölteléket. (ha a krém nem állna össze, tejfölt vagy akár pudingot is adhatunk hozzá)
  2. A háztartási kekszeket alufóliára tesszük, 3 sorban, felváltva a világos és sötét kekszeket. Ha nincs sötét (kakaós) keksz, akkor az alapot 3 x 8 világos keksz fogja alkotni.
  3. Erre a kekszrétegre kerül a túrós krém fele . A krémre ismét egy réteg kekszet teszünk (3 sorban, soronként 8 kekszet).
  4. Erre a kekszrétegre kerül a maradék krém. A krém közepére kerülnek a banánok. Ügyeljünk arra, hogy a banán inkább vékonyabb legyen, így a sütemény könnyebben formázható.
  5. A keksz két oldalát az alufólia segítségével felemeljük és tetőt formázunk.
  6. A süteményt alufóliába csomagoljuk és legalább 2 óra hosszát hűtőszekrénybe rakjuk. A sütemény tovább is maradhat a hűtőben, a lényeg, hogy a krém megdermedjen, a keksz pedig megpuhuljon, és így könnyebben vágható.
  7. A megdermedt süteményt leöntjük a felolvasztott csokoládéval, amibe egy kevés vajat kevertünk. A csokoládét ehető díszekkel megszórjuk. Jó étvágyat!

Köszönjük a kitűnő szakácsnak, Simonaszolnoki-nak, hogy a receptet megoszthattuk.

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás