TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Háztartási kekszből készült töltött sütemény
Háztartási kekszből készült töltött sütemény
Recept Háztartási kekszből készült töltött sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   6.11.2016

Háztartási kekszből készült töltött sütemény

A háztartási kekszből készült töltött sütemény a látszat ellenére egy nagyon gyorsan összeállítható édesség, én legutóbb harminc perc alatt elkészítettem ezt a háztetőt, persze azért be kellett tennem a hűtőbe megdermedni. Nemcsak szemet gyönyörködtető, hanem nagyon finom is. Díszíteni szinte bármivel lehet: csokoládéöntettel, tejszínhabbal, cukorkával, színes ehető díszekkel… De nem is ez a lényeg, hanem a finom és lágy krém, ami ínycsiklandóan körbeöleli a banánt, mindez megpuhult háztartási keksszel megspékelve.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

24 db
sima háztartási keksz
24 db
kakaós háztartási keksz – ha nincs, jó a sima is
3 db
banán
500 g
túró
125 g
vaj
1 csomag
vaníliacukor
6 ev. kanál
porcukor
100 g
főzőcsokoládé
kevés vaj
kevés ehető dísz
szükség szerint tejföl
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A túróból, vajból, porcukorból és vaníliacukorból elkészítjük a tölteléket. (ha a krém nem állna össze, tejfölt vagy akár pudingot is adhatunk hozzá)
  2. A háztartási kekszeket alufóliára tesszük, 3 sorban, felváltva a világos és sötét kekszeket. Ha nincs sötét (kakaós) keksz, akkor az alapot 3 x 8 világos keksz fogja alkotni.
  3. Erre a kekszrétegre kerül a túrós krém fele . A krémre ismét egy réteg kekszet teszünk (3 sorban, soronként 8 kekszet).
  4. Erre a kekszrétegre kerül a maradék krém. A krém közepére kerülnek a banánok. Ügyeljünk arra, hogy a banán inkább vékonyabb legyen, így a sütemény könnyebben formázható.
  5. A keksz két oldalát az alufólia segítségével felemeljük és tetőt formázunk.
  6. A süteményt alufóliába csomagoljuk és legalább 2 óra hosszát hűtőszekrénybe rakjuk. A sütemény tovább is maradhat a hűtőben, a lényeg, hogy a krém megdermedjen, a keksz pedig megpuhuljon, és így könnyebben vágható.
  7. A megdermedt süteményt leöntjük a felolvasztott csokoládéval, amibe egy kevés vajat kevertünk. A csokoládét ehető díszekkel megszórjuk. Jó étvágyat!

Köszönjük a kitűnő szakácsnak, Simonaszolnoki-nak, hogy a receptet megoszthattuk.

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása