Hideg banános piskótatorta

Recept Hideg banános piskótatorta
KÜLDÖTT KÉPEK

A melegek közeledtével egyre frissítőbbek a hideg, egyenesen a hűtőből tálalt sütemények. Ha a süteményt vagy tortát sütni sem kell, akkor még az elkészítési idő és jelentősen lerövidül. A hideg banános piskótatorta mindezt egyszerre „teljesíti”. Nagyon gyorsan összeállítható, szinte pár alapanyagból, friss, banános, egyszerűen verhetetlen. Ha netán akad otthon maradék piskótatészta vagy más, puha tészta, akkor az egyes rétegekhez ezt is felhasználhatjuk, így a maradékot is újra tudjuk hasznosítani.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szülségünk lesz:

600 gpiskóta
600 gtejföl
100 gporcukor
2 dbbanán
darált dió
kókuszreszelék
reszelt csokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Egy nagyobb lapos tányért előkészítünk, amin rétegezni fogjuk a tortánkat.
  2. A cukrot a tejföllel alaposan elkeverjük.
  3. A tányér aljára egy réteg tejfölbe mártott piskóta kerül. A piskóták közti részeket a cukros tejföllel feltöltjük. Megszórjuk a kókuszreszelékkel és a darált dióval. A következő réteg a szeletelt banán, majd ismét egy réteg tejfölös piskóta, tejföl, kókuszreszelék, dió, banán követ, és addig folytatjuk a rétegezést, amíg a piskóta el nem fogy. Ügyeljünk arra, hogy az utolsó réteg a tejfölös piskóta legyen, amire rácsorgatjuk a maradék tejfölt.
  4. A tetejét reszelt csokoládéval megszórjuk, majd a tortát hűtőszekrénybe tesszük.

Forrás: Vk

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás