TopReceptek.hu Torták Édes torták Hideg banános piskótatorta
Hideg banános piskótatorta
Recept Hideg banános piskótatorta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   12.4.2017

Hideg banános piskótatorta

A melegek közeledtével egyre frissítőbbek a hideg, egyenesen a hűtőből tálalt sütemények. Ha a süteményt vagy tortát sütni sem kell, akkor még az elkészítési idő és jelentősen lerövidül. A hideg banános piskótatorta mindezt egyszerre „teljesíti”. Nagyon gyorsan összeállítható, szinte pár alapanyagból, friss, banános, egyszerűen verhetetlen. Ha netán akad otthon maradék piskótatészta vagy más, puha tészta, akkor az egyes rétegekhez ezt is felhasználhatjuk, így a maradékot is újra tudjuk hasznosítani.

Alapanyagok

Szülségünk lesz:

600 g
piskóta
600 g
tejföl
100 g
porcukor
2 db
banán
darált dió
kókuszreszelék
reszelt csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy nagyobb lapos tányért előkészítünk, amin rétegezni fogjuk a tortánkat.
  2. A cukrot a tejföllel alaposan elkeverjük.
  3. A tányér aljára egy réteg tejfölbe mártott piskóta kerül. A piskóták közti részeket a cukros tejföllel feltöltjük. Megszórjuk a kókuszreszelékkel és a darált dióval. A következő réteg a szeletelt banán, majd ismét egy réteg tejfölös piskóta, tejföl, kókuszreszelék, dió, banán követ, és addig folytatjuk a rétegezést, amíg a piskóta el nem fogy. Ügyeljünk arra, hogy az utolsó réteg a tejfölös piskóta legyen, amire rácsorgatjuk a maradék tejfölt.
  4. A tetejét reszelt csokoládéval megszórjuk, majd a tortát hűtőszekrénybe tesszük.

Forrás: Vk

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása