Hideg előétel – joghurtos aszpik tojással, uborkával, répával és sonkával

Recept Hideg előétel – joghurtos aszpik tojással, uborkával, répával és sonkával

Hozzáadta: TopPetra, 9.10.2021

Kategória: Előételek, falatkák, Húsvét, Ünnepek

KÜLDÖTT KÉPEK

Ezzel a finomsággal nagyot lehet villantani a konyhában. Nem kell csak ünnepekre készíteni, szerintem bármikor jól jöhet. Finom, kinézetre sem utolsó. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 9.10.2021

Kategória: Előételek, falatkák, Húsvét, Ünnepek

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

4 csomagnatúr joghurt
500 gmajonéz
5 csomagzselatinpor
200 mlvíz
sonka, tojás, sárgarépa, uborka

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást keményre főzzük, kihűtjük.
  2. A zselatint vízbe áztatjuk, az útmutató szerint. A joghurtot és majonézt elkeverjük, felforraljuk. Hozzáadjuk az előkészített zselatint, majd addig kevergetjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. Az edényt levesszük a lángról. Addig kevergetjük, amíg kicsit ki nem hűl.
  3. Előkészítjük a 30x25 cm-es formát, az aljára kevés joghurtos alapot öntünk. 5 percre hűtőszekrénybe tesszük, majd ismét kivesszük. Rátesszük a megfőtt, felszeletelt vagy kis kockára vágott répát, majd öntünk rá egy réteg jofhurtos alapot. Ismét hűtőszekrénybe tesszük 5 percre. Kivesszük, majd tovább folytatjuk a rétegezéssel: uborka, joghurtos alap, hűtés, sonka, joghurtos alap, hűtés, negyedekre vágott főtt tojás, joghurtos alap, hűtés.
  4. Itt már tovább tartjuk a hűtőszekrényben. Miután jól lehűlt, felszeleteljük és tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás