TopReceptek.hu Ünnepek Húsvét Hideg előétel – joghurtos aszpik tojással, uborkával, répával és sonkával
Hideg előétel – joghurtos aszpik tojással, uborkával, répával és sonkával
Recept Hideg előétel – joghurtos aszpik tojással, uborkával, répával és sonkával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ezzel a finomsággal nagyot lehet villantani a konyhában. Nem kell csak ünnepekre készíteni, szerintem bármikor jól jöhet. Finom, kinézetre sem utolsó. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   9.10.2021

Hideg előétel – joghurtos aszpik tojással, uborkával, répával és sonkával

Ezzel a finomsággal nagyot lehet villantani a konyhában. Nem kell csak ünnepekre készíteni, szerintem bármikor jól jöhet. Finom, kinézetre sem utolsó. Szerző: Triniti

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

4 csomag
natúr joghurt
500 g
majonéz
5 csomag
zselatinpor
200 ml
víz
sonka, tojás, sárgarépa, uborka
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást keményre főzzük, kihűtjük.
  2. A zselatint vízbe áztatjuk, az útmutató szerint. A joghurtot és majonézt elkeverjük, felforraljuk. Hozzáadjuk az előkészített zselatint, majd addig kevergetjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. Az edényt levesszük a lángról. Addig kevergetjük, amíg kicsit ki nem hűl.
  3. Előkészítjük a 30x25 cm-es formát, az aljára kevés joghurtos alapot öntünk. 5 percre hűtőszekrénybe tesszük, majd ismét kivesszük. Rátesszük a megfőtt, felszeletelt vagy kis kockára vágott répát, majd öntünk rá egy réteg jofhurtos alapot. Ismét hűtőszekrénybe tesszük 5 percre. Kivesszük, majd tovább folytatjuk a rétegezéssel: uborka, joghurtos alap, hűtés, sonka, joghurtos alap, hűtés, negyedekre vágott főtt tojás, joghurtos alap, hűtés.
  4. Itt már tovább tartjuk a hűtőszekrényben. Miután jól lehűlt, felszeleteljük és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása