Hideg finomság - fotókkal

Recept Hideg finomság - fotókkal

Hozzáadta: TopPetra, 18.7.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű, édes finomság piskótatésztával, túró-mascarpone krémmel, tejszínhabbal. Mindenkit levesz a lábáról! Szerző: Izabelka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 18.7.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

Tészta 1 adaghoz (összesen 3 adag tészta kell!):

3 dbtojás
3 ev. kanálkristálycukor
3 ev. kanálrétesliszt
1/2 kv. kanálsütőpor
késhegynyiszódabikarbóna

Krém:

400 gtúró
250 gmascarpone
1 dbcitrom leve ér reszelt héja
1 csomagvaníliacukor
2 ev. kanálkristálycukor
370 mlbaracklekvár

Tetejére:

500 mlhabtejszín (33%)
1 csomaghabfixáló
1 ev. kanálkristálycukor
Ehető díszek

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tésztához a tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, szódabikarbónát. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 27x37 cm-es tepsibe tesszük, elegyengetjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Így készítjük el a második és harmadik tésztalapot is.
  2. A krémhez a túrót, mascarponét, cukrot, vaníliacukrot, citrom levét és reszelt héját eldolgozzuk. 2 egyenlő részre osztjuk.
  3. Az első tésztalapot megkenjük forró lekvárral, erre jön a krém fele. A második tésztalapot is megkenjük a lekvárral, majd lekváros felével lefelé tesszük rá a krémre. A tetejét is megkenjük a lekvárral, rátesszük a maradék krémet, majd a lekváros harmadik tésztalapot is (lekváros felével a túrós krém felé). A süti tetejére egy nagy deszkát teszünk, majd nehezéknek kb. 3 kg lisztet. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
  4. A habtejszínt a cukorral és habfixálóval kemény habbá verjük, ezzel vonjuk be a sütit, végül díszítjük.
  5. Felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás