TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Hideg finomság - fotókkal
Hideg finomság - fotókkal
Recept Hideg finomság - fotókkal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.7.2021

Hideg finomság - fotókkal

Egyszerű, édes finomság piskótatésztával, túró-mascarpone krémmel, tejszínhabbal. Mindenkit levesz a lábáról! Szerző: Izabelka

Alapanyagok

Tészta 1 adaghoz (összesen 3 adag tészta kell!):

3 db
tojás
3 ev. kanál
kristálycukor
3 ev. kanál
rétesliszt
1/2 kv. kanál
sütőpor
késhegynyi
szódabikarbóna

Krém:

400 g
túró
250 g
mascarpone
1 db
citrom leve ér reszelt héja
1 csomag
vaníliacukor
2 ev. kanál
kristálycukor
370 ml
baracklekvár

Tetejére:

500 ml
habtejszín (33%)
1 csomag
habfixáló
1 ev. kanál
kristálycukor
Ehető díszek
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztához a tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, szódabikarbónát. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 27x37 cm-es tepsibe tesszük, elegyengetjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Így készítjük el a második és harmadik tésztalapot is.
  2. A krémhez a túrót, mascarponét, cukrot, vaníliacukrot, citrom levét és reszelt héját eldolgozzuk. 2 egyenlő részre osztjuk.
  3. Az első tésztalapot megkenjük forró lekvárral, erre jön a krém fele. A második tésztalapot is megkenjük a lekvárral, majd lekváros felével lefelé tesszük rá a krémre. A tetejét is megkenjük a lekvárral, rátesszük a maradék krémet, majd a lekváros harmadik tésztalapot is (lekváros felével a túrós krém felé). A süti tetejére egy nagy deszkát teszünk, majd nehezéknek kb. 3 kg lisztet. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
  4. A habtejszínt a cukorral és habfixálóval kemény habbá verjük, ezzel vonjuk be a sütit, végül díszítjük.
  5. Felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása