Hideg, frissítő banános túródesszert

Ha egy igazán könnyű, frissítő és gyümölcsös édességre vágyunk, akkor a hideg, frissítő banános túródesszert az egyik legjobb választás. Finom túrós lágy krém, rétegezve, az egyik réteg egy kis csokoládéval megbolondítva, a közepén az elengedhetetlen banánnal. Hogy a finom túrós-tejfölös krém jól tartson, összefogóanyagnak zselatint használtam. A desszert hidegen a legfinomabb, és banán helyett más gyümölcs is használható (pl. eper, szeder, áfonya).

Recept Hideg, frissítő banános túródesszert

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
20 gzselatin
kb. 300 mlhideg tej
400 g lágy túró
250 g tejföl
1/2 bögre kristálycukor
2 ev. kanál vaníliacukor
50 g csokoládé
2 db banán

Elkészítés menete

  1. A zselatint hideg tejbe tesszük és legalább 1-2 órát benne hagyjuk (annyi tejet használunk, amennyit a használati utasítás ír). Ezután tűzre tesszük és addig melegítjük, amíg a zselatin fel nem olvad. Vigyázzunk arra, hogy a víz ne forrjon fel! A még meleg zselatinos keverékbe beleszórjuk a cukrot és kristálycukrot, és addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem oldódik.
  2. A túrót a tejföllel krémesre keverjük, hozzáadjuk a kihűlt zselatinos-cukros tejet, majd ismét alaposan elkeverjük. Akkor jó, ha már krémes állagú.
  3. A túrós masszát két részre osztjuk. Az egyikbe beledolgozzuk a gőzfürdő felett felolvasztott csokoládét.
  4. A fehér részt egy sütőtál (vagy bármilyen más forma) aljára tesszük, elegyengetjük és fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután rátesszük a hosszában félbevágott banánt, majd leöntjük a csokoládés túrókrémmel. A kész desszertet hűtőszekrénybe tesszük és megvárjuk, míg teljesen lehűl.
  5. A desszertet a sütőtállal vagy formával együtt meleg vízbe mártjuk, majd óvatosan kiütögetjük a formából. Tetszés szerint díszítjük. Jó étvágyat!

 

Forrás: Vk