TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Hideg mandarinos-piskótás szelet sütés nélkül
Hideg mandarinos-piskótás szelet sütés nélkül
Recept Hideg mandarinos-piskótás szelet sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az egy kísérletezésem eredménye a hideg mandarinos-piskótás szelet sütés nélkül. Mivel más gyümölcskonzerv nem volt otthon, mandarinból készült, de természetesen barackkal, naranccsal, ananásszal, eperrel, lényegében bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük. A legalsó réteg piskóta, amit erős kávéval locsoltam meg, a többi réteget pedig erre kanalaztam rá. Egyáltalán nem nehéz édesség, és jól lehűtve a legfinomabb. Érdemes azt a pár órát kivárni, amíg a hűtőszekrényben pihen.

TopPetra TopPetra    ·   13.5.2018

Hideg mandarinos-piskótás szelet sütés nélkül

Az egy kísérletezésem eredménye a hideg mandarinos-piskótás szelet sütés nélkül. Mivel más gyümölcskonzerv nem volt otthon, mandarinból készült, de természetesen barackkal, naranccsal, ananásszal, eperrel, lényegében bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük. A legalsó réteg piskóta, amit erős kávéval locsoltam meg, a többi réteget pedig erre kanalaztam rá. Egyáltalán nem nehéz édesség, és jól lehűtve a legfinomabb. Érdemes azt a pár órát kivárni, amíg a hűtőszekrényben pihen.

50 perc
Elkészítés
Alapanyagok
3 csomag
piskóta
500 g magas
zsírtartalmú túró
2 csomag
vaníliacukor
ízlés szerint porcukor
mandarinkonzerv
300 ml
tejföl
250 ml
33%-os habtejszín
1 csomag
vanília ízű pudingpor
erős kávé
Recept elkészítése
Nyomtatás
50 perc
Elkészítés
  1. Először a piskótát egy nagy tepsire tesszük, majd meglocsoljuk az erős kávéval. Lehet presszó vagy instant kávé is.
  2. Elkészítjük a krémet: a túrót elkeverjük a tejföllel és a vaníliacukorral, majd jó alaposan elkeverjük. Ezután belekeverjük a habbá vert habtejszínt. Megkóstoljuk, ha nem elég édes, porcukorral édesíthetjük.
  3. Amikor elkészült a krém, rákanalazzuk a piskótára. A krémre rátesszük a lecsepegtetett mandarint, majd egy újabb réteg piskótát.
  4. A kompót levét nem öntjük ki, hanem felhasználjuk a zselé elkészítéséhez. 200 ml kompótléből, cukorból és pudingporból sűrű krémet főzünk, majd ezt öntjük rá a sütemény tetejére. Ha kevés a kompótlé, akkor vízzel pótoljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása