Hideg mandarinos-piskótás szelet sütés nélkül

Recept Hideg mandarinos-piskótás szelet sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Az egy kísérletezésem eredménye a hideg mandarinos-piskótás szelet sütés nélkül. Mivel más gyümölcskonzerv nem volt otthon, mandarinból készült, de természetesen barackkal, naranccsal, ananásszal, eperrel, lényegében bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük. A legalsó réteg piskóta, amit erős kávéval locsoltam meg, a többi réteget pedig erre kanalaztam rá. Egyáltalán nem nehéz édesség, és jól lehűtve a legfinomabb. Érdemes azt a pár órát kivárni, amíg a hűtőszekrényben pihen.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

3 csomagpiskóta
500 g magaszsírtartalmú túró
2 csomagvaníliacukor
ízlés szerint porcukor
mandarinkonzerv
300 mltejföl
250 ml33%-os habtejszín
1 csomagvanília ízű pudingpor
erős kávé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először a piskótát egy nagy tepsire tesszük, majd meglocsoljuk az erős kávéval. Lehet presszó vagy instant kávé is.
  2. Elkészítjük a krémet: a túrót elkeverjük a tejföllel és a vaníliacukorral, majd jó alaposan elkeverjük. Ezután belekeverjük a habbá vert habtejszínt. Megkóstoljuk, ha nem elég édes, porcukorral édesíthetjük.
  3. Amikor elkészült a krém, rákanalazzuk a piskótára. A krémre rátesszük a lecsepegtetett mandarint, majd egy újabb réteg piskótát.
  4. A kompót levét nem öntjük ki, hanem felhasználjuk a zselé elkészítéséhez. 200 ml kompótléből, cukorból és pudingporból sűrű krémet főzünk, majd ezt öntjük rá a sütemény tetejére. Ha kevés a kompótlé, akkor vízzel pótoljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás