TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Hihetetlenül finom 3Bit szelet
Hihetetlenül finom 3Bit szelet
Recept Hihetetlenül finom 3Bit szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Minden egyes bolti finomságnak megvan az otthoni változata. Ez nem minden esetben felel meg a megszokott textúrának és ízvilágnak, de az biztos, hogy pompás finomságokat tudunk készíteni. Erre tökéletes példa ez a hihetetlenül finom 3Bit szelet. Krémes, puha, kekszes, csokoládés, minden megvan benne, ami a család kedvenc édességévé teheti. Egy tepsi sosem elég! Szerző: Marta

TopPetra TopPetra    ·   20.6.2018

Hihetetlenül finom 3Bit szelet

Minden egyes bolti finomságnak megvan az otthoni változata. Ez nem minden esetben felel meg a megszokott textúrának és ízvilágnak, de az biztos, hogy pompás finomságokat tudunk készíteni. Erre tökéletes példa ez a hihetetlenül finom 3Bit szelet. Krémes, puha, kekszes, csokoládés, minden megvan benne, ami a család kedvenc édességévé teheti. Egy tepsi sosem elég! Szerző: Marta

60 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
200 g
rétesliszt
200 g
porcukor
½ csomag
sütőpor
4 ev. kanál
tej
4 ev. kanál
olaj
1 ev. kanál
kakaó

Töltelék:

2 db
vanília ízű pudingpor
2 csomag
vaníliacukor
0,5 l
tej
100 g
porcukor
150 g
vaj
2 csomag
háztartási keksz

Krém:

1 db
karamellás sűrített tej
200 g
vaj

Öntet:

100 g
csokoládé
100 g
margarin
1 ev. kanál
kristálycukor
1 ev. kanál
kakaó
Recept elkészítése
Nyomtatás
60 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
  1. Ha nincs karamellás sűrített tej, akkor a normál sűrített tejet edénybe tesszük, vízzel felöntjük és legalább 3 órát főzzük. Az elpárolgott vizet mindig pótoljuk!
  2. Mielőtt a karamellás sűrített tejet felhasználnánk, kihűtjük.
  3. Elkészítjük a tésztát: minden hozzávalót alaposan eldolgozunk, a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 10 percig sütjük.
  4. A pudingporból, vaníliacukorból és tejből sűrű pudingot főzünk. A vajat a cukorral habosra verjük, majd beledolgozzuk a kihűlt pudingba.
  5. A karamellás krémet úgy készítjük el, hogy a kihűlt karamellás sűrített tejbe belekeverjük a habosra vert vajat.
  6. A tésztát megkenjük a pudingos krémmel, ráteszünk egy réteg háztartási kekszet, erre kenjük rá a karamellás krémet, a tetejét pedig csokiöntettel vonjuk be.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása