TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Hihetetlenül finom, puha töltött kiflik
Hihetetlenül finom, puha töltött kiflik
Recept Hihetetlenül finom, puha töltött kiflik
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.4.2020

Hihetetlenül finom, puha töltött kiflik

A kelt tészta az kelt tészta, én egyszerűen imádom! Legyen szó friss élesztőről vagy porélesztőről, ha kellő időd szánunk a kelesztésnek, akkor a végeredmény tökéletesen puha, lágy, levegős tészta. Ezt a tésztát töltöttem meg jobbnál jobb finomságokkal, és így készültek el ezek a hihetetlenül finom, puha töltött kiflik. Tölteléknek lekvárt, nutellát, túrót, mákos vagy diós tölteléket is használhatunk. Szerző: Mineralka

115 perc
Elkészítés
17 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
200 ml
tej
1 db
tojás
100 ml
olaj
4 ev. kanál
kristálycukor
1 kv. kanál
szárított élesztő
500 g
finomliszt
csipet só
1 csomag
vaníliacukor

Szükségünk lesz még:

porcukor szóráshoz
tojás kenéshez
lekvár, nutella, túró vagy dió töltéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, tésztát gyúrunk, lefedjük és meleg helyen egy órát kelesztjük.
  2. A megkent tésztát kisebb adagokra osztjuk, kb. 4-re, majd mindegyik kis adagot kör alakúra nyújtjuk, a köröket pedig 6 cikkre vágjuk. A cikkek szélesebb felére tesszük a tölteléket, ezután felcsavarjuk.
  3. Az így kapott kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. További 10 percig kelesztjük, felvert tojással megkenjük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 15-17 percig sütjük, de sütés közben figyeljük! Miután megsült, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása