Hihetetlenül finom, puha töltött kiflik

A kelt tészta az kelt tészta, én egyszerűen imádom! Legyen szó friss élesztőről vagy porélesztőről, ha kellő időd szánunk a kelesztésnek, akkor a végeredmény tökéletesen puha, lágy, levegős tészta. Ezt a tésztát töltöttem meg jobbnál jobb finomságokkal, és így készültek el ezek a hihetetlenül finom, puha töltött kiflik. Tölteléknek lekvárt, nutellát, túrót, mákos vagy diós tölteléket is használhatunk. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 18.4.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Hihetetlenül finom, puha töltött kiflik

Hozzávalók

200 mltej
1 dbtojás
100 mlolaj
4 ev. kanálkristálycukor
1 kv. kanálszárított élesztő
500 gfinomliszt
csipet só
1 csomagvaníliacukor
Szükségünk lesz még:
porcukor szóráshoz
tojás kenéshez
lekvár, nutella, túró vagy dió töltéshez

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, tésztát gyúrunk, lefedjük és meleg helyen egy órát kelesztjük.
  2. A megkent tésztát kisebb adagokra osztjuk, kb. 4-re, majd mindegyik kis adagot kör alakúra nyújtjuk, a köröket pedig 6 cikkre vágjuk. A cikkek szélesebb felére tesszük a tölteléket, ezután felcsavarjuk.
  3. Az így kapott kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. További 10 percig kelesztjük, felvert tojással megkenjük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 15-17 percig sütjük, de sütés közben figyeljük! Miután megsült, porcukorral megszórjuk.