Hihetetlenül finom töltött burgonya

Egy kivételes recept, ami köret és fő fogás is egyben. A töltött burgonya kicsit átgondolva, finom darált hússal, tojással, fűszerekkel és az elengedhetetlen reszelt sajttal. Laktató, finom, ráadásul nagyon jó néz ki! Az elkészítése sem bonyolult, így kezdő szakácsok is biztosan megbirkóznak az elkészítésével. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 2.3.2020
Kategória: Főételek, Köretek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Hihetetlenül finom töltött burgonya

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
10 dbközepes burgonya
20 dbtojás
100 greszelni való sajt
200 gdarált hús
só és bors
ízlés szerint fűszer
olaj
vaj

Elkészítés menete

  1. A burgonyát héjában puhára főzzük, félbe vágjuk és a közepét kikanalazzuk.
  2. A darált húst kevés olajon megpirítjuk, kihűtjük.
  3. A burgonyakosárkákat vajjal kikent tepsire tesszük. Belekanalazzuk a húst, majd mindegyik burgonyakosárkába beleütünk egy tojást. Sózzuk és borsozzuk, egyéb fűszert is tehetünk rá. A tetejére reszelt sajtot teszünk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.