Himalája szelet – FOTÓKKAL

Recept Himalája szelet – FOTÓKKAL

Hozzáadta: TopPetra, 21.5.2022

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Himalája szelet – FOTÓKKALRecept Himalája szelet – FOTÓKKAL

Kakaós és világos tészta tökéletes találkozása, porcukorral meghintve.

KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Himalája szelet – FOTÓKKALRecept Himalája szelet – FOTÓKKAL

Hozzáadta: TopPetra, 21.5.2022

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

Sötét tészta (1 bögre = 300 ml):

2 dbtojás
2 bögrebúzafinomliszt
1/2 bögreporcukor
1 csomagsütőpor
1 bögretej
1/2 bögreolaj
2 evőkanálkakaó
1 dbcitrom reszelt héja

Világos tészta:

2 dbtojás
500 glágy túró
1 csomagvaníliacukor
1 csomagpudingpor, vaníliás
1/2 bögreporcukor
1 bögretej

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Elkészítjük a sötét tésztát. A tojást a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, olajat, kakaót, citrom reszelt héját, sütőporral elkevert lisztet.
  2. A világos tészta hozzávalóit tálba tesszük, alaposan kikeverjük. A sötét tészta sűrűbb, a világos pedig hígabb.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük a kakaós tészta 2/3-át. Erre öntjük rá a világos tésztát, majd a világos tésztára a maradék kakaós tésztát. 180 okra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük.
  4. Kihűtjük, porcukorral megszórjuk. Felszeleteljük, tálaljuk. Jó étvágyat!

 

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Diabambulkának

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás