TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Hóbonbon, meglepetéssel a közepén
Hóbonbon, meglepetéssel a közepén
Recept Hóbonbon, meglepetéssel a közepén
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.12.2022

Hóbonbon, meglepetéssel a közepén

Gyönyörű és finom. Elég édes a finomság, de a gyerekek nem panaszkodtak. A közepébe bármi rejthető, csak a fantáziánkon múlik. Én Toffifee-t választottam. Szerző: Jaja

45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
150 g
búzafinomliszt
50 g
porcukor
100 g
vaj
1 db
tojássárga
csipet
1 evőkanál
víz
48 db
Toffiffe bonbon
2 db
tojásfehérje
1 kávéskanál
citromlé
160 g
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, puha vajat, tojássárgát, csipet sót. Tésztává dolgozzuk. Ha kell, akkor egy kanál hideg vízzel hígíthatjuk. Szükség szerint adhatunk még hozzá több vizet.
  2. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk a korongokat, a korongok közepére bonbont teszünk.
  3. A tojásfehérjét a cukorral és citromlével habbá verjük, süteményes zsákba töltjük. A bonbonokra ezzel visszük fel a „havas sapkát”.
  4. 175 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Kihűtjük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása