Hogyan készítsük el a tökéletes tekercset?

Recept Hogyan készítsük el a tökéletes tekercset?
KÜLDÖTT KÉPEK

Ezzel a recepttel tökéletes lesz a tészta. Ez pedig szükséges a tökéletes tekercshez. Sokszor előfordult vele, hogy a tészta a feltekerést követően nem tartotta meg az alakját, de ezt most sikerült orvosolni. A tekercset kevés tejjel lazított Nutellával töltöttem, de bátran használhatunk egyéb tölteléket is. Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

5 dbtojássárga
1 g
50 gkristálycukor
5 dbtojásfehérje
70 gkristálycukor
90 gbúzafinomliszt
2 gsütőpor
50 gtej
50 golaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát a sóval és 50 g kristálycukorral habbá verjük. Amikor már a hab elkészült, félretesszük. A tojásfehérjét egy csipet sóval és 70 g kristálycukorral habbá verjük – a cukrot nem azonnal adjuk hozzá, hanem fokozatosan, kb. 3 adagban.
  2. A kemény tojásfehérje habhoz hozzáadjuk a habos tojássárgát. Lapáttal óvatosan eldolgozzuk.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, átszitáljuk, ezt is hozzáadjuk.
  4. Az olajat és tejet elkeverjük. Egy kevés tésztát adunk hozzá és addig keverjük, amíg egységes masszát nem kapunk – ezt öntjük hozzá a tésztához. Eldolgozzuk.
  5. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, elegyengetjük. A tepsit párszor nekiütögetjük az asztalnak, hogy megszabaduljunk a felesleges buborékoktól. Ezután kezdődik a sütési fázis.
  6. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A tésztát kivesszük a sütőből, fejjel lefelé kifordítjuk és lehúzzuk a sütőpapírt. A széleti óvatosan levágjuk.
  7. A csavarást a keskenyebb szélével kezdjük. A végét, ahogy a képen is látszik, rézsútosan levágjuk, így majd szépen „rögzíteni” tudjuk a felcsavarást követően. A másik végén 3 hosszanti vágást ejtünk, nem vágjuk át a tésztát teljesen, csak bevágjuk.
  8. A tésztát megkenjük a kívánt krémmel vagy töltelékkel (pl. kevés tejjel elkevert Nutellával) és felcsavarjuk.
  9. A felcsavart tésztát sütőpapírba csomagoljuk és fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Éles késsel szeleteljük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás