TopReceptek.hu Ünnepek Szilveszter és Újév Hogyan készítsünk képviselőfánkot sósan. Az ünnepek nagy kedvence lehet.
Hogyan készítsünk képviselőfánkot sósan. Az ünnepek nagy kedvence lehet.
Recept Hogyan készítsünk képviselőfánkot sósan. Az ünnepek nagy kedvence lehet.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.1.2024

Hogyan készítsünk képviselőfánkot sósan. Az ünnepek nagy kedvence lehet.

Kis újdonsággal leptem meg a családomat. A képviselőfánkot imádják, de gondoltam, kipróbálom ezt a sós változatot is. Szerző: Karambola

45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

110 g
víz
45 g
vaj
csipet
70 g
búzafinomliszt
3 db
tojás
70 g
sajt
csipet
őrölt bors

Tetejére:

100 g
vaj
csipet
250 g
krémsajt
100 g
reszelni való sajt
kevés
snidling
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vizet elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a vajat és a csipet sót. Amikor felforrt, hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg el nem kezd elválni a tészta az edény oldalától. Ilyenkor kb. két percig még érdemes „égetni” a tésztát.
  2. A tésztát egy másik edénybe tesszük, elkezdjük keverni. Amikor már kicsit kihűlt, akkor a tojásokat is beledolgozzuk, egyiket a másik után.
  3. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a borsot is.
  4. A tésztát süteményes zsákba töltjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsire megformázzuk a kis fánkokat. 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
  5. Ha megsült, kihűtjük. A vajat a sóval és krémsajttal kikeverjük, reszelt sajttal tovább ízesítjük, snidlinget is adhatunk hozzá, majd ezzel a töltelékkel kenjük meg a fánkokat.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása