Hogyan készítsünk sütés nélküli csokis sajttortát málnával

Recept Hogyan készítsünk sütés nélküli csokis sajttortát málnával
KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű, gyors, ízletes. Aki szereti a csokit, annak mindenképp érdemes kipróbálni ezt a sütés nélküli receptet. A csokis mascarpone krém, lágy csokiöntettel a csoki szerelmeseit leveszi a lábáról. A kekszes alap is megér egy misét. Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Alap:

260 gháztartási keksz vagy vajas keksz
1 ev. kanálkakaó
100 gvaj

Krém:

500 gmascarpone
120 gporcukor
csipet
300 gcsokoládé
250 mlhabtejszín

Öntet:

100 mlhabtejszín
100 gcsokoládé

Szükségünk lesz még:

málna

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kekszet ledaráljuk. Elkeverjük a felolvasztott vajjal és kakaóval.
  2. Előkészítjük a 24 cm átmérőjű sütőformát. Az alját sütőpapírral kibéleljük. Rátesszük a kekszes alapot, lenyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A Mascarpone sajtot a cukorral és csipet sóval eldolgozzuk (akár kézi robotgépet is használhatunk), hozzáadjuk a felolvasztott és kissé kihűtött csokoládét, ezt is belekeverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd ezt is hozzáadjuk. Egységes keverékké keverjük.
  4. A kapott krémet rákanalazzuk a kekszes alapra, elegyengetjük. Egy órára ismét hűtőszekrénybe tesszük. A tetejét csokiöntettel locsoljuk meg: a tejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a csokit és addig kevergetjük, amíg a csoki fel nem oldódik.
  5. Megvárjuk, míg a csokiöntet megköt, akár egy éjszakára is hűtőszekrénybe tehetjük. A tetejét málnával díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás