Hogyan készítsünk sütés nélküli csokis sajttortát málnával

Hozzáadta: TopPetra, 8.6.2021
Kategória: Sütés néküli édességek, Desszertek, sütemények, Csokitorta, Torták, Sajttorta, Legjobb desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
Egyszerű, gyors, ízletes. Aki szereti a csokit, annak mindenképp érdemes kipróbálni ezt a sütés nélküli receptet. A csokis mascarpone krém, lágy csokiöntettel a csoki szerelmeseit leveszi a lábáról. A kekszes alap is megér egy misét. Szerző: Karambola
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 8.6.2021
Kategória: Sütés néküli édességek, Desszertek, sütemények, Csokitorta, Torták, Sajttorta, Legjobb desszertek
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
Alap:
260 gháztartási keksz vagy vajas keksz
1 ev. kanálkakaó
100 gvaj
Krém:
500 gmascarpone
120 gporcukor
csipetsó
300 gcsokoládé
250 mlhabtejszín
Öntet:
100 mlhabtejszín
100 gcsokoládé
Szükségünk lesz még:
málna
- A kekszet ledaráljuk. Elkeverjük a felolvasztott vajjal és kakaóval.
- Előkészítjük a 24 cm átmérőjű sütőformát. Az alját sütőpapírral kibéleljük. Rátesszük a kekszes alapot, lenyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük.
- A Mascarpone sajtot a cukorral és csipet sóval eldolgozzuk (akár kézi robotgépet is használhatunk), hozzáadjuk a felolvasztott és kissé kihűtött csokoládét, ezt is belekeverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd ezt is hozzáadjuk. Egységes keverékké keverjük.
- A kapott krémet rákanalazzuk a kekszes alapra, elegyengetjük. Egy órára ismét hűtőszekrénybe tesszük. A tetejét csokiöntettel locsoljuk meg: a tejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a csokit és addig kevergetjük, amíg a csoki fel nem oldódik.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jak připravit nepečený extra čokoládový cheesecake s malinami.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Ako pripraviť nepečený extra čokoládový cheesecake s malinami.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Jak przygotować extra czekoladowy cheesecake z malinami bez pieczenia.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Super-Chocolate-Cheesecake mit Himbeeren an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS