Szalonna, mint lekvár? Miért ne! Van rá lehetőség, ráadásul a végeredmény igazán különleges. Ebben a receptben a sós és édes íz tökéletes harmóniát alkot.
Szalonna, mint lekvár? Miért ne! Van rá lehetőség, ráadásul a végeredmény igazán különleges. Ebben a receptben a sós és édes íz tökéletes harmóniát alkot.
Szalonnalekvár
A lekvár hallatán többségünknek a gyümölcsös finomság ugrik be. Lehet, meglepő az ötlet, de gyümölcs helyett szalonnát is használhatunk. Az elkészítése egyszerű, de azért bizony időigényes. Az idő ahhoz kell, hogy a jobbnál jobb ízek egymásba forrjanak.
A szalonnalekvár felhasználása sokféle lehet. Kenhetjük sós kenyerekre, péksüteményekre, sajttal és zöldséggel tálalva. Tésztafélék feltéte is lehet, így gyorsan tudunk ízletes vacsorát készíteni. Nem utolsósorban pedig a szalonnalekvárt hamburgerek készítéséhez is használhatjuk.
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak