TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Linzer Hogyan készítsünk tökéletes linzertésztát
Hogyan készítsünk tökéletes linzertésztát
Recept Hogyan készítsünk tökéletes linzertésztát
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Minden édességnek és süteménynek megvan a titka. Ez viszont a tésztákra is igaz. Ha linzerről van szó, akkor általában a 3:2:1 aránnyal találkozni a liszt, vaj és cukor vonatkozásában. Ez a recept nem sokban tér el ettől, azzal a kiegészítéssel, hogy extra hozzávalóként tojássárga és citrom reszelt héja is kerül a tésztába. Fontos, hogy a vaj a lehető leghidegebb legyen, és igyekezzünk gyorsan dolgozni.

TopPetra TopPetra    ·   18.11.2023

Hogyan készítsünk tökéletes linzertésztát

Minden édességnek és süteménynek megvan a titka. Ez viszont a tésztákra is igaz. Ha linzerről van szó, akkor általában a 3:2:1 aránnyal találkozni a liszt, vaj és cukor vonatkozásában. Ez a recept nem sokban tér el ettől, azzal a kiegészítéssel, hogy extra hozzávalóként tojássárga és citrom reszelt héja is kerül a tésztába. Fontos, hogy a vaj a lehető leghidegebb legyen, és igyekezzünk gyorsan dolgozni.

20 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
370 g
rétesliszt
250 g
vaj
120 g
porcukor
1/2 db
citrom héja
1 db
tojássárga
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
  1. Az átszitált lisztet és átszitált porcukrot tálba tesszük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, majd eldolgozzuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat és a tojássárgát is, majd a lehető leggyorsabban tésztává dolgozzuk. A kapott tésztát fóliába csomagoljuk, majd legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kb. 3 mm vastagra, ebből szaggatjuk ki a kívánt formákat. A formákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd 180 fokos sütőben kb. 5-7 percig sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl a tésztát, mert akkor nagyon kiszárad, ráadásul meg is barnulhat.
  3. A megsült falatkákat lekvárral összetapaszthatjuk, a tetejét porcukorral megszórhatjuk.

Forrás: Adkas

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása